Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul Cataloniei: Liderul separatist cere o încetinire a independenței, de teama unor tulburări / VIDEO

bloomberg.com
Carles Puigdemont

Preşedintele catalan destituit, Carles Puigdemont, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, că este necesară o ”încetinire” a procesului independenţei catalane, în vederea evitării unor tulburări, după ce Catalonia a fost plasată sub tutelă de către Madrid, relatează AFP.

”Noi am fost obligaţi să ne adaptăm planul de lucru pentru a evita violenţa”, iar ”dacă această atitudine are ca preţ încetiniea desfăşurării Republicii, atunci trebuie să considerăm că este un preţ rezonabil de plătit în Europa secolului al XXI-lea”, a spus el, scrie news.ro.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

Pe de altă parte, Puigdemont a spus că s-ar întoarce acasă ”imediat”, dacă i s-ar garanta un proces echitabil în Spania, scrie The Associated Press.

Procurorul general al Spaniei a depus luni plângeri în justiţie cu privire la rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri împotriva liderilor mişcării de independenţă a Cataloniei, inclusiv împotriva lui Puigdemont.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Preşedintele demis al Guvernului catalan a fugit luni în Belgia.

Întrebat marţi de jurnalişti cât va sta în această ţară, el a răspuns că ”atât cât considerăm (necesar)”.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

”Situaţia evoluează zilnic. Aici avem garanţii mai bune cu privire la drepturile noastre şi ne putem îndeplini obligaţiile de aici”, a continuat el.

”Dacă ei (Madridul) ne pot garanta nouă, tuturor, şi mai ales mie, un proces drept, independent, o separare a puterilor pe care o avem în majoritatea naţiunilor europene, dacă ei pot să garanteze asta, atunci noi ne-am întoarce imediat”.

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.