Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul starețului Mănăstirii Prislop. Măsura anunțată de BOR, după scandalul sexual

celestin

Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a fost eliberat din funcție și mutat disciplinar la altă mânăstire, prin decizia înalților prelați ai Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Părintele Celestin Ceușan a declanșat un scandal uriaș, după ce a fost făcută publică o discuție cu conținut homosexual dintre acesta și un fost călugăr, purtată pe o rețea de socializare.

Dezvăluiri EXPLOZIVE: Fosta șefă DIICOT Alina Bica, 'PLAN MINUȚIOS' pentru a-l ajuta pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo/ MOTIVARE

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat că ancheta de la Mânăstirea Prislop, județul Maramureș, este în desfășurare, scrie mediafax.ro.

„Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului că fostul părinte stareţ al Mănăstirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de către autorităţile bisericeşti de la Baia Mare şi s-a decis scoaterea lui din mănăstire, i s-a luat atribuţia de stareţ, a rămas simplu monah, şi a fost mutat disciplinar la o altă mănăstire. Părintele Celestin a recunoscut că a fost implicat în acel dialog incriminatoriu pentru el. E un început de anchetă, cercetarea continuă şi dacă se adună şi alte probe agravante împotriva sa, pedeapsa poate să meragă până la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul în care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sancţiunea finală nu s-a dat, urmează”, a spus Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.