Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul vizelor pentru Canada: Tratatul NU SE SEMNEAZĂ

editie.ro
viza canada

Uniunea Europeană nu este pregătită să încheie un tratat de liber schimb cu Canada, a afirmat ministrul canadian al comerţului Chrystia Freeland, la ieşirea de la negocierile cu guvernul regiunii belgiene Valonia, informează Reuters.

"Este evident pentru mine şi pentru partea canadiană că UE nu este în acest moment capabilă de un acord internaţional nici măcar cu o ţară care are valori atât de europene precum Canada", a a afirmat Freeland, vizibil afectată de rezultatul negocierilor.

Citește și: Ce profeții ale lui Nostradamus s-au împlinit în 2016: Ce URMEAZĂ

După ce România şi Bulgaria şi-au ridicat obiecţiile cu privire la acest tratat, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar şi-au dat consimţământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepţia celui belgian, care pentru acest lucru are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Şeful guvernului valon, Paul Magnette, a estimat vineri la prânz drept 'insuficiente' rezultatele negocierilor din ultimele ore cu Uniunea Europeană şi Canada cu privire la tratatul de comerţ liber (CETA), scrie agerpres.ro.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

'S-a avansat semnificativ, în special în dosarul agricol. În schimb, rămân dificultăţi pentru noi, mai ales în privinţa arbitrajului' şi, în pofida progreselor asupra acestui punct, acestea 'mi se par încă insuficiente', a spus Magnette în faţa parlamentului regional valon, la Namur (sudul Belgiei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.