Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Comisia pentru legile justiției: Super-imunitatea magistraților, retrasă

comisie legile justitiei

Super-imunitatea magistraților a ținut doar trei ore. După ce au votat un amendament la articolul 42 al Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, parlamentarii din comisia specială pentru legile justiției au schimbat schimbarea.

La propunerea CSM, AMR şi UNJR, cu susţinerea USR și ALDE, la articolul 42 din Legea 317/2004 s-a introdus în jurul ore 12.30 un nou alineat:

"5) Efectuarea în continuare a urmăririi penale fată de un judecător sau procuror pentru infractiuni săvârşite în exercitarea atributiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviintarea Sectiei pentru judecători sau procurori, după caz. Dispozitiile alin. (4) se aplica in mod corespunzator."

După câteva ore, timp în care mai mulți jurnaliști au scris critic despre această schimbare, reprezentanții USR și ALDE și-au retras susținerea pentru amendament. Astfel, modificarea a fost revocată. Propunerea nu mai apare nici măcar ca amendament respins, pentru că nicio formațiune politică/ parlamentar nu și-a asumat-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.