Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Dosarul Microsoft! Anunțul făcut de DNA în urmă cu puțin timp

microsoft

Dosarul Microsoft capătă o nouă dimensiune după ultimele declarații ale procurorilor DNA” Astfel, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au scăpat de urmărirea penală în dosarul "Microsoft" doar pentru infracţiunile de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Însă, ei pot fi traşi la răspundere pentru alte fapte, dacă procurorii vor avea probe împotriva lor, a spus adjunctul procurorului şef al DNA.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis face precizări despre noul ministru de Finanțe

 

Procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat, vineri, că, în cazul lui Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, anchetatorii au decis clasarea urmăririi penale pe motiv că cei doi au anunţat DNA înainte ca procurorii să descopere faptele pe care le-au comis.

Citește și: SURPRIZĂ: Ponta are ministru kamikaze

"Noi, chiar dacă eram sesizaţi cu privire la frauda în procesul de licenţiere, nu aveam date concrete legate de persoanele care au primit mită la acel moment. Din acest motiv, având în vedere denunţul lor şi existenţa acelei clauze de impunitate, procurorul a dispus soluţia de clasare a urmăririi penale", a declarat Călin Nistor.

Citește și: Victor Ponta a anunțat noul ministru al Fondurilor Europene

Procurorul şef adjunct al DNA a explicat că, deşi Pescariu şi Florică au scăpat de acuzaţii pentru că au dat bani către "traficantul de influenţă şi funcţionarul mituit", eventualele beneficii pe care le-ar fi avut de pe urma mitei "sunt chestiuni care ţin de contract", dosarul "Microsoft" fiind încă în curs de soluţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.