Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Franța: Decizia judecătorilor schimbă Frontul Național

jean marie le pen

Liderul istoric al Frontului Naţional francez (FN, extrema-dreaptă), Jean-Marie Le Pen, păstrează titlul de preşedinte de onoare al partidului, calitate în care va putea participa la reuniunile formaţiunii, a stabilit joi justiţia franceză, validând totuşi excluderea lui Le Pen din partid, transmite AFP.

Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 88 de ani, cofondator în 1972 al FN, pe care l-a prezidat timp de 40 de ani, a fost exclus din partid din cauza derapajelor sale rasiste, condamnate de fiica sa Marine, dornică să îmbunătăţească imaginea Frontului, a cărui conducere a preluat-o în 2011.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Tribunalul din Nanterre, în apropiere de Paris, a validat joi această excludere, stabilind însă că ea nu îl privează pe Jean-Marie Le Pen de titlul de preşedinte de onoare.

'În consecinţă, el va trebui convocat în calitate de membru de drept în toate instanţele' de conducere ale partidului, în caz contrar acestea fiind pasibile de amenzi de 2.000 de euro pentru fiecare infracţiune constatată, se scrie în decizia magistraţilor.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

În plus, FN a fost condamnat să-l despăgubească cu 15.000 de euro pe fondatorul său, în principal pentru că i-a interzis timp de peste un an exercitarea funcţiei de preşedinte de onoare.

Excluderea lui Jean-Marie Le Pen ca membru al FN 'nu are importanţă, tot ce contează este calitatea de preşedinte de onoare', de aceea 'considerăm că este vorba de o victorie a dlui Le Pen', a comentat avocatul său, Frédéric Joachim, informează agerpres.ro.

Citește și: Brad Pitt anunță că va scoate casete COMPROMIȚĂTOARE cu Angelina Jolie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.