Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în sondajele pentru Casa Albă: Ce vor americanii

Donald Trump nebun

Dorinţa americanilor pentru o alternativă la cei doi principali candidaţi la preşedinţie a crescut de la ultimele alegeri, arată un sondaj Reuters/Ipsos, subliniind lipsa de popularitate a republicanului Donald Trump şi democratei Hillary Clinton, relatează Reuters. Pe baza a 2.153 de interviuri, rezultatele sondajului de vineri sugerează un puternic potenţial pentru un candidat de la un al treilea partid - cum ar fi Gary Johnson de la Partidul Libertarian sau Jill Stein de la Partidul Verde - pentru a obţine suficiente voturi în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie şi a influenţa rezultatul acestora.

Citeşte şi: Regulile pe care trebuie să le respecţi cu sfinţenie pentru un somn liniștit

Potrivit sondajului din 1-8 iulie, 21% dintre potenţialii alegători nu îi vor vota pe Trump sau Clinton, în comparaţie cu aproximativ 13% dintre alegătorii potenţiali care au exclus cele două opţiuni principale în acelaşi punct în cursa din 2012 între actualul preşedinte Barack Obama şi rivalul său republican Mitt Romney. Sondajul arată de asemenea o majoritate a alegătorilor americani care au în general o părere "nefavorabilă" despre ambii candidaţi principali, cu 46% dintre susţinătorii lui Clinton şi 47% din cei ai lui Trump afirmând că prioritatea lor atunci când vor vota va fi de a-l opri pe candidatul opus să ajungă la Casa Albă.

Citeşte şi: Anunțul specialiştilor: Ce păţeşti dacă înghiţi guma de mestecat

Cererea pentru o alternativă ar putea fi decisivă în lupta puternic contestată din unele state. În Florida în 2012 de exemplu, Obama a câştigat cu mai puţin de 1%. Dacă cursa din acest an este la fel de strânsă, candidaţii unui al treilea partid ar putea obţine suficient sprijin pentru a răsturna poziţia deţinută într-un stat de un partid major în favoarea altuia, notează Reuters. În ciuda acestui fapt, atât Johnson cât şi Stein au o problema care le face influenţa greu de prezis - majoritatea alegătorilor încă nu ştiu cine sunt. Dintre alegătorii probabili, 23% afirmă că sunt cel puţin "oarecum familiarizaţi" cu Johnson, un fost guvernator de New Mexico. Aceasta scade la 16% pentru Stein, un medic, mai notează Reuters, conform Agerpres.

Citeşte şi: Românii din Marea Britanie încasează o nouă lovitură: Ce li se întâmplă după Brexit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.