Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE într-un dosar de la ÎCCJ: Ce au decis judecătorii pentru Alina Bica

alina bica

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, joi, în dosarul în care fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop, au fost trimişi în judecată pentru corupţie în legătură cu clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu. Instanţa programase pronunţarea sentinţei în acest dosar, însă judecătorii au hotărât să repună cauza pe rol, pentru a discuta schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată de DNA.

Astfel, judecătorii au decis să amâne sentința și au schimbat încadrările pentru cei acuzați de DNA.

Iată minuta ședinței de judecată:

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

”Repune cauza pe rol în vederea punerii în discuţie a schimbării de încadrare juridică, astfel:

- pentru inculpatul Simu Horia din infracţiunea de dare de mită prevăzută de art.290 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000 în infracţiunea de cumpărarea de influenţă prevăzută de art.292 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000;

- pentru inculpatul Pop Şerban din complicitate la infracţiunea de dare de mită prevăzută de art.48 alin.1 raportat la art.290 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000 în infracţiunea de trafic de influenţă prevăzută de art.291 alin.1 raportat la art.6 din Legea nr.78/2000;

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

- pentru inculpata Bica Alina Mihaela din infracţiunea de luare de mită prevăzută de art. 289 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 7 lit.b din Legea 78/2000 şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art.52 alin.3 raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea dispoziţiilor art.38 alin.1 Cod penal în infracţiunea de favorizarea făptuitorului prevăzută de art.269 alin.1 Cod penal.

Fixează termen la data de 18.01.2017, ora 15,00 Sala Secţiei Unite pentru când se citează inculpaţii şi se încunoștințează apărătorii aleşi şi cei desemnaţi din oficiu.”, e decizia luată de magistrați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.