DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE Programul lui Liviu Dragnea, Vitamina D, ia banii de la SRI: Inițial, proiectul prevedea ca sursă Ministerul de Finanțe

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu

Parlamentul a votat, joi, diminuarea bugetului SRI cu 295 milioane de lei, banii fiind alocați Ministerul Sănătății pentru programul Vitamina D. Pentru programul privind tratarea diabetului juvenil a fost alocată la MS suma de 230 milioane lei, și tăiate 150 milioane lei din bugetul Serviciului.

„Se diminuează bugetul SRI, anexa 3/31 cu suma de 295 mii lei credite bugetare și credite de angajament de la capitolul 61.01 ordine publică și siguranța națională, titlul 10 cheltuieli de personal. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe de la bugetul SRI”, prevede amendamentul adoptat, de Parlament, la capitolul Sursă de finanțare.

Citește și: Brigitte Sfăt este imposibil de recunoscut! Câți bani a scos din buzunar pentru operațiile estetice și cum arăta înainte

Au fost exprimate 213 „pentru”, 115 „împotrivă”, iar doi parlamentari nu și-au exprimat votul, scrie mediafax.ro.

Anterior, plenul reunit adoptase un amendament care prevedea suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 295 milioane lei pentru programe de sănătate, însă la sursă de finanțare era trecut și Ministerul Finanțelor. Cu toate acestea, întreaga sumă de 295 milioane lei va fi alocată către MS din banii tăiați de la bugetul SRI.

Citește și: Surpriză la CSM! Nimeni nu se aștepta la asta! Ce notă a luat Adina Florea la interviul pentru Secția de investigare a magistraților

„Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătății la capitolul 66.01 „Sănătate”, titlul 20 „Bunuri și servicii” cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament, pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama și Teste markeri tumorali. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Ministerului Sănătății”, prevede amendamentul admis, joi, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

De asemenea, bugetul SIE a fost redus cu 30 de milioane lei, cel al SPP cu 50 de milioane lei și cel al SRI cu alte 150 milioane de lei. Sumele tăiate din bugetele Serviciilor vor fi alocate Ministerului Sănătății, sumat totală fiind de 230 milioane de lei, bani pentru suplimentarea subvenției de echilibrare către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Citește și: Augustin Lazăr, despre dosarul Laurei Kovesi: ‘Mâine vom afla mai multe informații de la Secția pentru instrumentarea infracțiunile din justiție’

„Se diminuează bugetul Serviciului de Informaţii Externe, Anexa 03/32, cu suma de 30.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţă naţională”, din care 20.000 mii lei de la titlul 10 „Cheltuieli de personal” şi 10.000 mii lei de la titlul 20 „Bunuri şi servicii”. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului de Informaţii Externe”, prevede amendamentul adoptat de Parlament, și respins inițial de comisiile parlamentare de specialitate, la capitolul sursa de finanțare.

„Anexa 03/31, cu suma de 150.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament, astfel: - de la capitolul 61.01 „Ordinea publică și siguranța națională”, suma de 140.000 mii lei din care: 75.000 mii lei de la titlul 10 „Cheltuieli de personal”, 40.000 mii lei de la titlul 20 „Bunuri și servicii”, 10.000 mii lei de la titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice” și 15.000 mii lei de la titlul 71 „Active nefinanciare”, conform sursei citate.

Citește și: A ieșit la iveală! Unde a fost plecat Mihai Gâdea – Întâlnire-surpriză

„Se diminuează bugetul Serviciului de Protecție și Pază, Anexa 03/33, cu sumă de 50.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament, , de la capitolul 61.01 -Ordine publică și siguranță nationala-, din care 40.000 mii lei de la titlul 10 -Cheltuieli de personal-, 5.000 mii lei de la titlul 20 -Bunuri și servicii- și 5.000 mii lei de la titlul 71 - Active nefinanciare -. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului de Protecție și Pază”, mai arată sursa menționată.

Parlamentarii dezbat și votează, joi în plen reunit, pe amendamente bugetul de stat, urmând ca în ședința comună a celor două Camere să fie dat votul final asupra proiectului de buget pentru 2019.

Citește și: Brigitte Sfăt este imposibil de recunoscut! Câți bani a scos din buzunar pentru operațiile estetice și cum arăta înainte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.