Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul româncei găsită spânzurată în Catania. Carabinierii au probe că e vorba de o crimă. Doi români arestați

Facebook
Vera Schiopu

Răsturnare de situați în cazul româncei găsită spânzurată în Catania. Carabinierii au probe că e vorba de o crimă. Doi români arestați

Avea 25 de ani. A fost găsită spânzurată într-o localitate din regiunea Catania. Potrivit carabinierilor ar fi vorba de o înscenare

''Repede, repede, grăbiţi-vă, a murit o femeie, a murit logodnica mea, s-a sinucis''. Apelul la 112 a fost primit sâmbătă seara, iar o voce masculină, cu un accent care nu era italian, vorbea despre un cadavru spânzurat într-o casă de țară din zona Catania, între două mici localităţi numite Ramacca și Paternò, în districtul Sferro. Carabinierii companiei Palagonia s-au dus imediat la fața locului unde au găsit cadavrul unei fete din Moldova, Vera Şchiopu, în vârstă de 25 de ani, atârnând de un laț într-o cabană izolată și degradată. La locul faptei se afla şi partenerul ei, un român de treizeci de ani care lucrează ca muncitor în zonă, cu care se pare că ar fi locuit împreună. Aparent o sinucidere, după cum a reiterat bărbatul, care a povestit despre o fază dificilă din viața fetei, arătându-se în același timp surprins de acel gest extrem, relatează La Stampa citat de rador.

Cu toate acestea, carabinierii au observat că ceva nu era în regulă, îndoielile fiind confirmate ulterior de unitatea de investigații a comandamentului provincial Catania. Prea multe neconcordanțe în reconstituirea faptelor, prea multe piese care nu se potriveau în ceea ce privește poziția corpului, plus alte elemente suspecte care au ieşit la iveală în urma analizării probelor.

Pe scurt, în opinia lor acea sinucidere nu ar fi fost o sinucidere, ci înscenarea unei sinucideri. Așa că muncitorul a fost arestat, împreună cu un compatriot care îi susținuse versiunea și care – potrivit anchetatorilor – l-ar fi ajutat. Acuzaţia fiind de complicitate în crimă.

Ancheta este condusă de Parchetul din Caltagirone, care a impus maxima confidenţialitate în cercetarea acestei crime misterioase care pare să fi fost scrisă de Andrea Camilleri, şi care pare a fi destul de greu de elucidat. Da, pentru că tânăra care a murit, o fată frumoasă cu părul negru care zâmbește pe toate profilurile ei de socializare, pare să aparțină acelui grup de oameni invizibili care trăiesc lângă noi. Puține, foarte puține contacte cu localnicii şi greu de găsit oameni care să le fi fost prieteni, sau măcar martori ai vieții lor, mai ales ai relației lor. Singurul lucru sigur este că nu există plângeri anterioare sau raportări de dispute. Restul este o mare gaură neagră, începând cu motivul faptei.

Din mărturiile celor doi suspecți au reieşit câteva elemente destul de echivoce. Dar mai presus de toate, prezența zgârieturilor pe corpul tinerei de 25 de ani, semne care ar fi incompatibile cu sinuciderea. Autopsia dispusă de parchetul din Caltagirone va face lumină asupra acestor mistere. Şi, cu toate că cei doi suspecți au respins toate acuzațiile, proclamându-se nevinovați, nimic din declaraţiile lor nu coincide cu constatările anchetatorilor.

În Sicilia, aflată încă în stare de șoc după violul feroce de la Palermo - șapte tineri care au agresat o fată de nouăsprezece ani, și unde președintele Regiunii a anunțat că se va constitui parte civilă la proces, un alt presupus feminicid se adaugă unei liste deja foarte lungă.

Povestea Verei Şchiopu amintește îndeaproape de cea a Valentinei Salamone, tânăra de 19 ani care în data de 24 iulie 2010 a fost găsită moartă, cu o frânghie la gât într-o fermă din Adrano și pentru a cărei crimă Nicola Mancuso, 36 de ani, căsătorit, care avusese o aventură cu victima, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață. Bărbatul s-a declarat mereu nevinovat. Printre asemănările dintre cele două cazuri se numără prezența unui complice la crimă, care în crima de la Salamone nu a fost niciodată identificat. Şi în acest caz victima era o tânără care a fost găsită cu un laț la gât într-o o cabană izolată, și o presupusă înscenare.

În ceea ce o priveşte pe Vera, povestea sa de viaţă încă trebuie reconstituită: când a ajuns în Italia? Ce făcea aici, având în vedere că nu părea să lucreze? Și mai presus de toate, de ce ar fi fost ucisă?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.