Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE - Autoritățile SUA vor lua parte la anchetarea prăbușirii avionului ucrainean la Teheran

Nature
avion prabusit iran

Agenţia americană responsabilă de securitatea transporturilor NTSB a anunţat joi că a primit o notificare din partea autorităţilor aeriene civile iraniene pentru a ancheta cauzele prăbuşirii unui Boeing ucrainean la puţin timp după decolarea sa de la Teheran miercuri, potrivit AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Andrei Caramitru, propunere INCENDIARĂ: toți pensionarii cu venituri peste 1200 de lei să fie obligați să plătească asigurări de sănătate

"NTSB continuă să urmărească situaţia în jurul prăbuşirii avionului şi să evalueze nivelul său de participare la anchetă. La fel ca în orice anchetă în care NTSB este implicată, agenţia nu face speculaţii asupra cauzelor prăbuşirii", indică agenţia într-un comunicat.

Urmând regulile Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, NTSB a desemnat un reprezentant cu titlul de a ancheta această catastrofă, care a costat viaţa a 176 de persoane, în majoritate iranieni şi canadieni.

Premierul canadian Justin Trudeau a afirmat joi că Boeing 737-800 al companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) fusese doborât fără îndoială de o rachetă iraniană, probabil din eroare, bazându-se pe surse ale serviciilor de informaţii canadiene şi aliate.

Iranul a cerut Canadei să-i furnizeze informaţiile sale, făcând aluzie la "regizări îndoielnice".

Donald Trump la rândul său a exprimat "îndoieli" cu privire la ipoteza unei defecţiuni tehnice. "Am sentimentul că ceva teribil s-a petrecut", a spus el, evocând o posibilă "eroare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.