Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Avocatul bunicii Anei Maria Pătru a cerut audierea şefului DNA Ploieşti şi a fostului procuror Negulescu

captura mediafax video
bunica ana maria patru

Răsturnare de situaţie în cazul audierii bunicii fostei şefe AEP, Ana Maria Pătru. Avocatul care a însoţit-o pe femeia de 90 de ani la sediul DNA a depus o cerere prin care cere audierea în calitate de martor a procurorului care instrumentează cazul, dar şi a fostului procuror Mircea Negulescu, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Daniel Dragomir cere ARESTAREA unui deputat PNL. Ce motive invocă fostul colonel SRI

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat că doreşte audierea ca martori a şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea, care instrumentează noul dosar de corupţie al acesteia, dar şi a fostului procuror Mircea Negulescu. Potrivit acestuia, cei doi ar trebui audiaţi în legătură cu acuzaţiile de inducere în eroare a organelor judiciare, caz în care Lucian Onea ar trebui să depună o cerere de abţinere şi să nu mai fie procurorul de caz.

Totodată, acesta a anunţat că bunica Anei Maria Pătru nu a dat nicio declaraţie în faţa procurorilor, prevalându-se de dreptul la tăcere, însă procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că au pus sechestru pe un teren de o mie de petri pătraţi aflat în proprietatea sa. Avocatul susţine că nu ştie despre ce teren este vorba, întrucât nu i-au fost prezentate documente, însă surse judiciare au afirmat pentru News.ro că este vorba despre un teren din Voluntari pe care Ana Maria Pătru l-ar fi cumpărat pe numele bunicii cu o parte din cei 600.000 de euro pe care i-ar fi primit de la Irina Socol.

Şi mama Anei Maria Pătru a fost citată, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, în acelaşi dosar, dar nici ea nu a făcut declaraţii în faţa procurorilor. Aceştia au informat-o că au dispus măsura sechestrului asigurator pe un apartament al acesteia.

Citeşte şi: Judecătorii au DECIS: Cristi Borcea, poate fi ELIBERAT din închisoare

Bunica fostei şefe a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru, în vârstă de 87 de ani, a venit, miercuri, la sediul DNA Ploieşti unde a fost citată ca martor în cel mai nou dosar de coruptie în care este implicată nepoata sa. Ea a fost adusă de la patru sute de kilometri, iar avocaţii au solicitat prezenţa unei ambulanţe în zonă. Femeia a declarat că DNA i-a ”nenorocit copilul”.

Fostul preşedinte al AEP Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti în decembrie 2016, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, LOVITURĂ pentru Tarom. Modificări IMPORTANTE privind disponibilizările

Potrivit procurorilor DNA, în perioada aprilie - iunie 2008, Pătru, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente - funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

Ana Maria Pătru a fost reţinută în 15 noiembrie 2016, în urma unor percheziţii la domiciliul ei, dar şi la sediul AEP.  A doua zi, Pătru a fost arestată preventiv pentru trafic de influenţă, iar în 24 decembrie a fost plasată în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, la începutul acestei luni, ca Pătru să rămână sub control judiciar, dar să poată părăsi ţara.       .

Citeşte şi: Liviu Dragnea a făcut ANUNŢUL. Ce decizie a luat privind contribuţiile după protestele din faţa Guvernului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.