Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Charles Michel s-a răzgândit/ Se spulberă visul lui Klaus Iohannis?

Inquam Photos / George Calin
iohannis Charles Michel

Președintele Consiliului European, Charles Michel, care a fost intens criticat din cauza deciziei sale de a părăsi postul pentru a candida la viitoarele alegeri europarlamentare, se retrage acum din cursă, au declarat pentru Politico doi oficiali cu informații despre această decizie. În mediul politic de la Bruxelles a circulat scenariul conform căruia Klaus Iohannis ar fi fost susținut de PPE să devină președinte al Consiliului European, în urma demisiei lui Charles Michel.

Citește și: Klaus Iohannis demisionează și preia șefia Consiliului European. Nicolae Ciucă, președinte al României (Scenariu)

Decizia retragerii din cursa pentru alegerile europarlamentare a lui Charles Michel vine cu câteva zile înainte ca liderii europeni să se întâlnească la Bruxelles.

Decizia surprinzătoare a lui Michel de a candida la alegerile europarlamentare din iunie, care ar fi însemnat părăsirea postului cu câteva luni înainte de sfârșitul mandatului său, a provocat reacții furioase din partea oficialilor UE, a diplomaților europeni și a Parlamentului.

Oficialii au perceput anunțul său surpriză ca pe un semnal că acesta acordă mai multă importanță viitorului său politic decât rolului său actual de șef al Consiliului European.

De asemenea, gestul lui Charles Michel a sporit presiunea asupra liderilor europeni pentru a găsi un compromis în ceea ce privește funcțiile de conducere ale UE.

În cazul în care ar fi fost ales membru al Parlamentului European - ceea ce era foarte probabil dacă ar fi candidat - Michel ar fi trebuit să preia funcția la jumătatea lunii iulie, ceea ce ar fi deschis ușa pentru premierul eurosceptic al Ungariei, Viktor Orbán, de a prezida temporar reuniunile liderilor UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.