Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în alegerile din SUA: Clinton are nevoie de 55.000 de voturi pentru a câștiga

Tot mai mulţi specialişti IT dar şi congressmeni americani îi cer cu insitenţă lui Hillary Clinton să solicite o renumărare a voturilor de la alegerile prezidenţiale, existând suspiciuni de fraude electorale electronice în trei state-cheie.

Potrivit acestora, 55.000 de voturi ar putea schimba câştigătorul alegerilor pentru Casa Albă, dacă se va putea dovedi că au fost comise infracţiuni cibernetice.

Spre exemplu, în Wisconsin Clinton a primit suspect de puţine voturi în comitatele în care s-a votat electronic, în comparaţie cu cele în care s-a folosit votul tradiţional.

Conform acestul algoritm, candidata democrată ar fi fost furată cu 30.000 de voturi, iar Trump a fost desemnat învingător în acest stat, cu o diferenţă de numai 27.000 de sufragii.

Scandal MONSTRU la Seul. Preşedinţia EXPLICĂ lista de cumpărături: viagra şi placentă umană

Mari suspiciuni au fost şi în Pennsylvania, acolo unde candidatul republican a câştigat tot la mică dieferenţă (2,91 milioane de voturi faţă de 2,84 milioane pentru Clinton).

Încă un stat în care analiştii au ridicat din sprâncene este Michigan, unde numărarea sufragiilor nu s-a terminat încă, dar cifrele provizorii sugerează că Trump ar avea un avans de numai 10.000 de voturi. Adunate, voturile electorale din aceste trei state ar întoarce balanta DECISIV în favoarea lui Hillary Clinton.

content-image

Profitând de aceste dezvăluiri, şeful de campanie al lui Clinton, John Podesta, a convocat de urgenţă o conferinţă cu mai mulţi specialişti independenţi, transmite CNN. Cel mai vocal dintre invitaţi a fost J. Alex Halderman, şeful Centrului pentru Securitate Cibernetică de la Universitatea Michigan, care a spus răspicat că sunt dovezi suficiente care demonstrează că votul electronic a fost manipulat în Wisconsin, Michigan şi Pennsylvania.

Armata canadiană cumpără noi avioane de luptă

Democraţii ar putea cere, până vineri, o renumarare a voturilor in aceste state, in interiorul partidului existand deja o campanie in acest sens. Principalul obstacol, scrie New York Magazine, vine din partea Casei Albe, presedintele dorindu-si o tranzitie calma. Insa apropiatii lui Hillary Clinton promoveaza pe retelele sociale ideea ca e nevoie ca Departamentul Justitiei sa faca un audit al alegerilor din 2016. “O schimbare de numai 55.000 de voturi date lui Trump in Pennsylvania, Michigan si Wisconsin e singurul lucru de care e nevoie ca sa castigam”, a postat Heba Abedin, sora numarului 2 din echipa lui Hillary Clinton.

content-image

Întrebarea firească este cine ar fi comis aceasta frauda. In America se ridica semne de intrebare privind o posibila implicare a hackerilor rusi in aceasta frauda, mai ales ca democratii contesta rezultatul votulului electronic, care ar fi putut fi modificat de un pirat online. Astfel de afirmatii vin chiar si de la o figura marcanta a partidului Republican, senatorul Lindsey Graham, care a cerut o ancheta oficiala privind modul in care rusii ar fi interferat in procesul electoral.

Donald Tusk: 'Securitatea şi prosperitatea Estoniei se bazează pe NATO şi UE'

Înca din luna septembrie, serviciile americane de informatii au avertizat ca hackerii rusi vor incerca sa provoace probleme la alegeri care sa puna sub semnul intrebarii corectitudinea scrutinului si buna functionare a sistemului de vot american, anjunţă ştirileprotv.ro.

Desi sistemul electronic de vot nu e conectat la Internet, hackerii ar fi putut sa elimine un procent semnificativ de alegatori de pe liste. Iar inaintea scrutinului, Washington-ul a amenintat concret cu „represalii online” in cazul unei interferente a Kremlinului.

Vicepresedintele Joe Biden a declarat ca SUA va pune la punct un raspuns cu „impact maxim” la incercarea Rusiei de a influenta alegerile prezidentiale prin atacuri cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.