Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul ambasadorului britanic arestat în Iran: Diplomatul spune că era la un priveghi, nu la o manifestație

media.mehrnews.com
robert macaire

Ambasadorul Regatului Unit la Teheran, Robert Macaire, reţinut pentru scurt timp sâmbătă, în timpul protestelor din capitala Iranului, susţine că nu a participat la demonstraţii. "Pot confirma că nu am luat parte la nicio manifestaţie", a scris diplomatul britanic pe Twitter, într-un mesaj preluat duminică de AFP.

Macaire afirmă că s-a deplasat la un eveniment anunţat ca un priveghi pentru victimele din avionul Ukraine International Airlines doborât miercuri de o rachetă iraniană, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran, informează agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu profețește dezastrul pentru români: Nu doar că nu mai vor să facă majorările de pensii și salarii, dar vor sa taie

Iranul şi-a recunoscut sâmbătă responsabilitatea pentru uciderea celor 176 de pasageri şi membri ai echipajului aeronavei, printre care se aflau şi cetăţeni britanici.

Ambasadorul afirmă că era normal să dorească să le aducă un ultim omagiu compatrioţilor săi şi că a părăsit locul manifestaţiei când au început să se audă sloganuri împotriva regimului de la Teheran. El şi-a scris mesajele atât în engleză, cât şi în persană, limba oficială a Iranului.

Citește și: Traian Băsescu dă semnalul serii: Atrag atenția

Poliţia iraniană a dispersat sâmbătă seara un protest al a studenţilor, care ceruseră inclusiv plecarea de la putere a ayatollahului Ali Khamenei.

Arestarea ambasadorului fusese anunţată sâmbătă seară de ministrul britanic de externe, Dominic Raab, care a apreciat că a fost un act nejustificat, prin care s-a încălcat flagrant legislaţia internaţională.

Citește și: Ludovic Orban a reacționat în forță, după ce s-a spus că președintele Klaus Iohannis i-ar fi dat ordin

Diplomatul a fost eliberat de autorităţile iraniene după o oră, potrivit cotidianului britanic Daily Mail, preluat de AFP. Agenţia iraniană de presă Tasnim a transmis sâmbătă noaptea că detenţia a durat câteva ore, iar Macaire a fost supus unui interogatoriu.

Teheranul nu a comentat deocamdată oficial incidentul.

Citește și: Nebunie în Ministerul de Interne! E bătaie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.