Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul barajului de la Kahovka: informațiile care schimbă total perspectiva

baraj ucraina

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei susţine că invadatorii ruși nu erau pregătiţi pentru consecințele distrugerii hidrocentralei din Nova Kahovka. Din acest motiv, rușii ar fi pierdut soldați, echipamente și provizii militare, informează Rador.

Citește și: Ipoteza care aruncă în aer tot ce se știa despre detonarea barajului Nova Kahovka

"Invadatorii nu erau pregătiți pentru consecințele aruncării în aer a barajului Hidrocentralei Kahovka, au suferit pierderi umane, au pierdut arme și echipamente militare. Sunt răniți, morți și dispăruți, în special, în unitățile Diviziei 7 Asalt Aeropurtat și în Corpul 22 de Armată al Forțelor Armate ale Federaţiei Ruse" - se arată în mesaj.

Potrivit Statului Major, aceste unități au pierdut mai multe depozite de muniții și provizii, maşini și vehicule blindate, precum și alte echipamente militare.

Un blogger apropiat de Rusia contrazice Statul Major al Ucrainei

Bloggerul crimeean Oleksandr Talipov, considerat colaboraţionist de către autorităţile ucrainene, a scris pe Telegram un mesaj în care a dezvăluit detalii referitoare la pregătirea operaţiunii armatei ruse de aruncare în aer a hidrocentralei din Nova Kahovka - transmite Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev.

Potrivit GUR, Talipov s-a declarat revoltat de rapoartele "bloggerilor militari" conform cărora militarii ruşi din zona ocupată a regiunii Herson au fost abandonaţi pe insule și "aproape că s-au cățărat în copaci, în stare critică, pentru a se salva de inundaţii".

În acest sens, Talipov a scris că informaţiile respective sunt false.

"I-am contactat pe băieții noștri. Toți au părăsit insulele. La 03:00 nu era nimeni acolo. Nu au fost pierderi. Prin urmare, toate informațiile publicate în acest sens sunt minciuni flagrante" - a scris bloggerul.

În noaptea de 5 spre 6 iunie a fost detonat barajul.

Amintim că, în noaptea de 5 spre 6 iunie 2023, invadatorii rușii ar fi aruncat în aer Centrala Hidroelectrică Kahovka, din regiunea sud-ucraineană Herson. În zona inundabilă se află aproximativ 80 de așezări. Hidrocentrala, situată în localitatea Nova Kahovka, a fost complet distrusă.

Potrivit autorităţilor ucrainene, distrugerea centralei de către ruşi s-a făcut de la distanță și a fost pregătită în prealabil. Serviciile secrete ucrainene au dovezi că rușii au aruncat în aer de la distanță barajul Hidrocentralei Kahovka. Ministerul Apărării de la Kiev a remarcat că invadatorii ruși au trecut de două ori pe lângă centrala hidroelectrică înainte de a o arunca în aer. Rusia, așa cum era de așteptat, a negat acuzațiile, acuzând Ucraina de "sabotaj deliberat". Potrivit NBC News, Statele Unite, de asemenea, deţin informații care confirmă că Rusia a aruncat în aer centrala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.