Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în cazul Black Cube: Ce au făcut oamenii care au spionat-o pe Kovesi

rpdefense.over-blog.com
black cube

Apar noi dezvăluiri despre firma Black Cube. Oamenii care au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi ar fi reuşit să dea mai multe tunuri.

După ce doi angajaţi ai Black Cube au fost arestaţi de către DIICOT pentru că au spart adresele de e-mail ale Laurei Codruţa Kovesi şi ale apropiaţilor ei, dar ar fi dat şi telefoane de ameninţare, acum totul ia o altă întorsătură.

Citeşte şi: Înregistrări TERIFIANTE de la atacurile din Paris: Ce vorbeau teroriștii

Coalitiaromânilor.org susţine că Black Cube ar fi ajutat în luna februarie a acestui an la doveirea unui caz de escrocherie şi corupţie cu ramificatii in justitia italiana totalizand peste 1 miliard de euro. Cazul ar fi implicat mituirea unui presedinte a doua complete de arbitraj care, datorita sumei in disputa, trebuia sa decida cu privire la cel mai mare arbitraj din istoria Italiei.

Citeşte şi: Simona Gherghe, la un pas de moarte! A fost operată de urgenţă

Victima in acest caz este firma americana de asigurari AmTrust Financial Services Inc., cotata la bursa cu simbolul "AFSI", asupra careia a avut loc o tentativa de escrocare de catre Antonio Somma (54 de ani), fost partener de afaceri din Italia al firmei, si Marco Lacchini (50 de ani), presedinte a doua complete de arbitraj din Italia. Dupa ce firma AmTrust a reziliat contractul cu Somma in 2014, pe motiv ca acesta le-a furat clientii si date confidentiale privind politele de asigurari, Somma a depus plangeri la doua curti de arbitraj din Milano, cerand despagubiri de la AmTrust in valoare de 1.13 miliarde de euro. Somma avea exclusivitate pentru vinderea de polite AmTrust in Italia si intrase inclusiv pe segmentul de asigurari medicale din aceasta tara. Contractul dintre Somma si AmTrust stipula ca, in cazul rezilierii, disputele dintre ei sa fie solutionate de o curte de arbitraj din Milano. Somma a facut plangere atat impotriva companiei AmTrust cu sediul in SUA, cat si impotriva filialei acesteia din Europa.

Citeşte şi: Mutare bombă pe piaţa din România: eMAG a cumpărat un cunoscut magazin on-line

Litigiile dintre Somma si cele doua entitati ale AmTrust au ajuns la arbitraj la doua complete unde presedinte era Marco Lacchini. Din cum au decurs procedurile, a devenit evident pentru AmTrust ca arbitrajele nu erau obiective. In paralel cu actiunile intentate in justitie, Somma a recurs la campanii mediatice in Italia si SUA pentru a scoate in evidenta faptul ca firma AmTrust avea un litigiu in Italia de peste un miliard de euro. Scopul campaniilor media era de a reduce increderea investitorilor in firma AmTrust si a diminua in acest mod pretul actiunilor ei la bursa. Concomitent cu actiunile din justitie si campania mediatica, Somma ii trimitea SMS-uri presedintelui AmTrust, sugerandu-i sa ajunga la o intelegere de sute de milioane de euro, pentru ca altfel risca sa piarda tot din cauza devalorizarii actiunilor de la bursa ale firmei.

Citeşte şi: Dezvăluiri şocante despre Marian Munteanu: Mioara Roman spune tot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.