Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul fraților Tate: procurorii au schimbat acuzațiile; ce riscă cei doi

BBC
Frații Tate

Procurorii români au anunţat, marți, că Andrew Tate, fratele său Tristan și alți doi suspecți sunt anchetați pentru trafic de persoane în formă continuată - o infracțiune mai gravă decât acuzațiile separate de trafic de persoane, informează Reuters, potrivit Rador.

Frații Tate și două suspecte românce se află în arest la domiciliu, pe durata derulării unei anchete penale pentru presupus trafic de persoane, viol și alcătuirea unei bande criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor - acuzații pe care le-au negat. Conform legislației române, procurorii au depus acuzații împotriva celor patru suspecți, dar cazul este în curs de anchetă și nu a intrat încă în procedură de judecată. Se așteaptă ca procurorii să îi trimită în judecată în decursul lunii iunie.

Cei patru au fost menţinuţi în arestul poliţiei din 29 decembrie până pe 31 martie, când un tribunal din Bucureşti i-a plasat în arest la domiciliu. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România i-a anunţat, marți, pe frații Tate că acuzația de trafic de persoane s-a modificat în cea de trafic în formă continuată, a declarat un purtător de cuvânt al DIICOT.

Ce riscă

Potrivit legislației române, traficul de adulți este pedepsit cu închisoarea de până la 10 ani. În dosar - care a inclus iniţial șase femei - a fost adăugată încă o victimă, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ce spun avocații fraților Tate

Echipa de avocaţi a fraților Tate afirmă că modificările anunţate marți sunt în "interesul juridic" al suspecților. "Cadrul legal a fost revizuit și modificat pentru a asigura menținerea unei anchete imparțiale", au spus aceștia într-un comunicat.

Tot marți, procurorii DIICOT au declarat că au deschis o anchetă penală separată împotriva unui român apropiat fraților Tate pentru acuzații de trafic de ființe umane și formarea unui grup criminal pentru exploatarea sexuală a șapte femei. Procurorii spun că Vlad Obuzic - ale cărui conturi pe platformele de socializare online înfăţişează imagini cu el şi frații Tate - și alți doi suspecți și-au recrutat presupusele victime seducându-le și pretinzând în mod fals că își doresc o relație sau o căsătorie.

Victimele au fost apoi forțate să producă conținut pornografic pentru site-uri de socializare, suspecții păstrând majoritatea câștigurilor. "Pentru a-şi asigura loialitatea victimelor și că faptul că acestea vor efectua servicii doar în beneficiul membrilor grupului, acestea au fost obligate să-și tatueze numele sau fața membrului din grup care le exploata", au pecizat procurorii, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.