Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul submarinului: 'Timpul de salvare e mult mai mare!'

Agerpres - Reuters
submarin Titan

Un cofondator al companiei care operează submersibilul dispărut de pe Titanic spune că el crede că expertiza echipajului va prelungi „fereastra disponibilă" pentru salvare, informează CNN.

Ce trebuie să facă pentru a supraviețui cât mai mult

Guillermo Söhnlein a făcut aceste declarații într-o intervenție la CNN. El a precizat că vorbea în numele său și nu al companiei, OceanGate. El a spus că directorul executiv și cofondatorul OceanGate, Stockton Rush - care se află la bordul submarinului - și restul echipajului și-ar fi dat seama "cu câteva zile în urmă că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a-și asigura salvarea este să extindă limitele acestor provizii relaxându-se cât mai mult posibil".

Pe baza expertizei membrilor echipajului, "fereastra disponibilă" pentru salvare este mai lungă decât "ceea ce cred majoritatea oamenilor", a declarat Söhnlein.  Joi va fi o "zi critică în această misiune de căutare și salvare", a adăugat el. "Continui să am speranțe pentru prietenul meu și pentru restul echipajului", a spus Söhnlein. "Îi încurajez pe toți să rămână cu speranța de a aduce echipajul înapoi în siguranță".

Un coleg cu cel care conduce submersibilul și un căpitan de marină în retragere, intervievați de CNN, au declarat, de asemenea, că echipajul ar ști să conserve oxigenul prin odihnă și prin menținerea unui calm cât mai mare.

Termen linită: joi dimineața

Timpul este esențial: cantitatea de oxigen de pe submersibilul dispărut, care are cinci persoane la bord, devine o problemă vitală, au declarat experții.

Submarinul Titan, care începe fiecare călătorie pentru a explora epava Titanicului cu un suport de viață estimat la 96 de ore, este dispărut de duminică dimineața, stabilind ziua de joi dimineața ca țintă cheie pentru găsirea navei și a celor aflați la bord.

Submersibilul cu comenzile sale rudimentare și fără spațiu pentru ca pasagerii să se întindă, ar avea, de asemenea, "rații limitate" de hrană și apă, potrivit oficialilor.

VIDEO | Ultimele imagini cu submarinul Titan, înainte să dispară pe fundul oceanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.