Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în minivacanța de Sfântă Mărie. Unde au ales românii să-și petreacă zilele libere

timpul.md
zile libere concediu

Litoralul românesc nu este prima opțiune de pe lista turiștilor care beneficiază de minivacanța din luna august, atunci când se creează punte datorită zilei libere de la stat de pe 15 august, de Sfânta Maria.

Un sejur de două nopți în această perioadă costă aproximativ 892 de lei pentru două persoane. Aproximativ 33,81% dintre rezervări au fost făcute în orașele mari ale țării, printre care Brașov, Sibiu, Oradea și București, conform unei platforme hoteliere online.

Doar 18,86% dintre rezervări au fost făcute pentru stațiunile de la malul mării, printre care Costinești, Mamaia, Eforie Nord și Neptun.

Românii beneficiază de o minivacanță. Unde au ales turiștii să-și petreacă zilele libere

Aproximativ 13,32% dintre rezervările făcute în ultima perioadă au fost realizate pentru zona montană, destinațiile preferate ale românilor fiind Sinaia, Bușteni, Predeal și Bran. Doar 8,65% din totalul rezervărilor din această perioadă au fost făcut pentru destinațiile balneoclimaterice, printre destinațiile preferate fiind Sovata, Praid, Băile Felix și Băile Herculane.

Potrivit aceleiași platforme hoteliere, numărul rezervărilor a crescut cu 8% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Weekendul prelungit de Sf. Maria este ultima minivacanţă din acest sezon estival, o ocazie excelentă pentru turiştii care vor să se bucure de câteva zile de relaxare, dar şi o oportunitate pentru jucătorii din industrie pentru a le oferi clienţilor experienţele dorite şi pentru a se promova cât mai bine pentru următoarele sezoane. Vremea se anunţă a fi caldă, atât pe litoral, cât şi la munte, iar Travelminit încă dispune de locuri libere la unităţile de cazare, care acceptă inclusiv plata cu vouchere de vacanţă, aşa că este momentul să vă planificaţi o escapadă de ultim moment”, a precizat Rita Szilveszter, marketing manager în cadrul acestei platforme hoteliere, conform romaniatv.net.

Cei care vor să își petreacă minivacanța de Sfânta Maria departe de jungla urbană pot alege zone mai restrânse, printre care Arefu, Curtea de Argeş, Corbeni, Poienile Izei sau satele săseşti din zona Transilvaniei (Viscri, Meşendorf).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.