Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în Ucraina. Concesie majoră făcută separatiştilor

Petro Porosenko

Situaţia din Ucraina este în continuare fierbinte, în ciuda încercărilor internaţionale de atingere a unei înţelegeri. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este dispus să le facă separatiştilor o concesie care ar fi părut imposibilă acum câteva luni. Chiar şi aşa, rebelii proruşi nu sunt mulţumiţi.

Rebelii proruşi au solicitat de la începutul conflictului organizarea unor referendumuri proautonomie, dar revendicările fuseseră respinse de Administraţia prooccidentală de la Kiev. Petro Poroşenko a anunţat luni că nu se mai opune organizării unor referendumuri pe tema autonomiei în regiunile estice afectate de conflictul separatist.

Petro Poroşenko s-a întâlnit, luni, cu membrii comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, explicând că, dacă această structură va permite organizarea referendumurilor, el nu va avea obiecţii. "Sunt pregătit să lansez un referndum privind atribuţiile de guvernare la nivel regional dacă membrii comisiei vor considera necesară această consultare", a spus Poroşenko, potrivit New York Daily News, citat de Mediafax.

Insurgenţii proruşi consideră însă că gestul preşedintelui nu are nicio valoare, explicând că nu mai vor autonomie, ci independenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.