Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie NU a încercat să preia dosarul TelDrum de la DNA (surse)

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

În ultimele 24 de ore, în spaţiul public au apărut informaţii despre mai multe tentative ale Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) de a prelua dosarul TelDrum de la DNA. Surse juridicare precizează însă pentru STIRIPESURSE.RO că situaţia dosarului în care este cercetat Liviu Dragnea ar fi diferită.

Astfel, SIIJ are în lucru mai multe dosare în care sunt vizaţi magistraţi, iar faptele au legătură şi cu dosarul TelDrum. Procurorii Secţiei au trimis la DNA mai multe cereri de acces la câteva dosare. Nu este vorba despre o preluare în vederea soluţionării, ci de simpla parcurgere a unor dosare şi realizarea unor copii după unele documente la care suspecţii (printre care şi Liviu Dragnea) ar avea deja acces. Având în vedere volumul mare de documente, procurorii de la SIIJ au cerut ca, în loc să-şi petreacă zeci de ore în sediul DNA, să le fie trimise dosarele pentru câteva zile, au explicat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Dacă procurorii de caz au fost de acord să transmită la SIIJ alte dosare solicitate, trimiterea dosarului TelDrum s-ar fi lovit de opoziţia vehementă a procurorilor Alexandra Lăncrănjan şi Marius Bulancea. O discuţie pe această temă ar fi avut loc între Gheorghe Stan, şeful SIIJ, şi actualii şefi ai DNA, Nistor Călin şi Marius Iacob.

CITEȘTE ȘI: CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider?

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În 10 octombrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca inadmisibilă, contestaţia depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul "Tel Drum".

Liviu Dragnea a mai contestat, în noiembrie 2017, sechestrul pus pe averea sa de către DNA, însă Instanţa supremă i-a respins atunci acţiunea.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul "Tel Drum", pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, s-au instituit sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.