Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație. TikTok va redeschide magazinul din Indonezia după o tranzacție de 1,5 miliarde de dolari

rollingstone.com
TikTok

Aplicația de socializare TikTok a încheiat un acord de asociere în participațiune cu gigantul indonezian de tehnologie GoTo pentru a-și relua activitatea de comerț online în această țară.

Firma, deținută de compania chineză Bytedance, intenționează să investească peste 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de lire sterline) pe termen lung în cea mai mare platformă de comerț electronic din Indonezia, Tokopedia, conform BBC.

În octombrie, TikTok Shop și-a închis activitatea în Indonezia pentru a se conforma noilor reguli din cea mai mare economie din Asia de Sud-Est.

TikTok are aproximativ 125 de milioane de utilizatori în Indonezia.

În cadrul acestei tranzacții, TikTok va cumpăra puțin peste 75% din Tokopedia și va integra activitățile TikTok Shop din Indonezia.

"Parteneriatul strategic va începe cu o perioadă pilot desfășurată în strânsă consultare cu autoritățile de reglementare relevante și sub supravegherea acestora", au precizat cele două companii într-o declarație comună.

GoTo și TikTok au mai spus că vor promova bunurile indoneziene pe platformele lor și vor ajuta întreprinderile mici și mijlocii din țară să își dezvolte strategiile de producție și de vânzare.

Acordul vine după ce guvernul indonezian a interzis cumpărăturile online pe platformele de socializare pentru a proteja comercianții mai mici și datele utilizatorilor.

O mare parte din populația indoneziană de peste 270 de milioane de persoane sunt utilizatori activi ai rețelelor de socializare, iar aceștia constituiau cea mai mare piață de vânzare cu amănuntul online a TikTok înainte de intrarea în vigoare a interdicției, în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.