Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE în sondajele britanice. Laburistul Jeremy Corbyn ÎI IA FAŢA Theresei May

Daily Express
Corbyn si May

Liderul Partidului Laburist în opoziţie, Jeremy Corbyn, a depăşit-o pentru prima dată pe Theresa May, liderul conservatorilor, în preferinţele britanicilor care au fost întrebaţi cine ar fi cel mai bun premier, relevă un sondaj realizat de YouGov pentru The Times, informează vineri agenţia de presă Reuters, conform agerpres.

După ce premierul Theresa May a înregistrat un rezultat mediocru la alegerile din 8 iunie, lăsând Partidul său Conservator fără o majoritate în parlament, ea încearcă acum o înţelegere cu Partidului Democrat Unionist nord-irlandez (DUP) pentru a obţine sprijin pentru guvernul său minoritar.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

La întrebarea cine ar fi cel mai bun premier, 35% dintre respondenţii sondajului YouGov au declarat că l-ar prefera pe Corbyn, în timp ce 34% şi-au declarat preferinţa pentru May. Totodată, 30% dintre respondenţi nu au putut da un răspuns ferm.

În urma alegerilor parlamentare din 8 iunie, Partidul Conservator a obţinut 317 de mandate din cele 650 în Camera Comunelor şi, prin urmare, nu a mai fost în măsură să formeze o majoritate parlamentară. DUP a obţinut zece mandate parlamentare în urma alegerilor anticipate. Fondat de Ian Paisley, DUP este un partid care reprezintă interesele comunităţii protestante din Irlanda de Nord.

Partidul Democrat Unionist nord-irlandez ştie că o înţelegere cu Theresa May reprezintă cea mai bună ocazie de a asigura mai multe fonduri pentru Irlanda de Nord, în timp ce conservatorii sunt conştienţi de faptul că DUP nu riscă să facă un guvern cu Partidul Laburist sub conducerea lui Jeremy Corbyn, care în trecut a apărut alături de lideri ai Sinn Fein (partid republican proirlandez).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.