Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnări de situaţie pe listele PNL. Mâna dreaptă a Alinei Gorghiu în noul val de "paraşutaţi"

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Conducerea PNL  validează astăzi listele   de candidaţi trimise de 30 de filiale. În cazul  celorlalte   organizaţii rămase,  comerţul  cu  locurile  eligibile  este  încă în plină desfăşurare. Conducerea centrală le va  primi  spre validare numai  după ce se  vor  opera unele modificări şi vor   fi  impuse  noi nume  de la centru, susţin  surse liberale. Deja  semnalul a  fost dat, iar  unele   filiale s-au  şi grăbit să dea  curs solictărilor  venite de mai sus şi să elibereze listele  pentru noii veniţi.

Rămasă   fără un loc  eligibil după  conflictul său deschis  cu liderul  de filială, Ilie Bolojan, bihoreanca Lucia Varga a  fost   mutată pe listele PNL Constanţa. Pretextul invocat de Centru pentru înlocuirea Sorinei Tușa cu Lucia Varga ar fi fost distribuirea echilibrată a candidaților pe partidelele din care provin. Din calculele făcute ar fi reieșit că la Constanța lipsește un liberal de pe lista de candidați la Senat. Pentru că ocupanta locului al doilea pe lista de Senat, Sorina Tușa, provine de la PDL, s-a propus inlocuirea ei cu Lucia Varga. Drept urmare, ieri, liberalii constănţeni s-au reunit în şedinţă şi au decis, cu 17  voturi pentru şi unul împotrivă,  ca  Varga să fie pe locul 2 la Senat pe listă, deşi Modroganul ceruse iniţial  ca ea să obţină primul loc.  Pe locul întâi a  rămas șeful organizației municipale a  PNL Constanța, contraamiralul în rezervă Vergil Chițac. Filiala PNL Constanța era singura din țară pe listele căreia nu mai figura nici un parlamentar, fapt ce a iscat un scandal monstru potolit cu greu de președintele Gheorghe Dragomir, care a  avut  însă grijă să-şi  impună favoritul, pe Robert Boroianu, pe un loc eligibil pentru Camera  Deputaţilor.

Surpriză şi pe listele  PNL Iaşi. Potrivit surselor citate,  preşedintele Alina  Gorghiu s-a arătat nemulţumită de faptul că pe lista  eligibilă pentru Senat  figura Liviu Bulgaru, liberal trimis în judecată într-un dosar de corupţie. Ca atare,  lista a  fost refuzată, iar astăzi conducerea PNL Iaşi se vede  nevoită să intre  din nou în şedinţă pentru a vacanta locul.  Conform surselor citate, la Senat, lista va fi deschisă de o persoană din afara organizaţiei PNL Iaşi, impusă de Bucureşti, cel mai probabil un tehnocrat cu care se  negociază în acest moment.

Şi  liberalii argeşeni au primit un cadou  neplăcut. După ce atâta   timp  au sperat  că Alina  Gorghiu se va decide  să candideze  pentru un nou mandatde parlamentar pe meleagurile natale, PNL Argeş a  primit în plic noua numirea de la Bucureşti în persoana fostului șef al Direcției Medicale din Ministerul Apărării Naționale și fost șef la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila, generalul Ioan Sârbu.  Sârbu a intrat cu precădere în atenţia publică fiind cel care a iniţiat acuzaţiile de plagiat la adresa vicepremierului Gheorghe Oprea şi a sesizat ANI cu privire la averea fostului lui şef. Acesta va  ocupa  locul doi, eligibil, pe lista  pentru Camera Deputaţilor. Lista este deschisă de Dan Bică, dar locul al treilea va fi ocupat tot de o persoană din București, Lidia Constantinescu, director general al Clinicii de Angiografie şi Terapie Endovasculară - Hemodinamic, presedinte al OFL Bucureşti.

Pe listele PNL Teleorman a apărut Mara Calasta,  actual consilier personal al premierului Dacian Cioloş, dar în fapt mâna dreaptă a Alinei Gorghiu. A fost consiliera sa parlamentară un timp îndelungat, a numit-o din partea PNL în consiliul de administraţie al Oil Terminal în 2012, dar i-a şi succedat în funcţie la preşedinţia unei asociaţii anonime, “O şansă pentru viitor”. Calasta a  fost impusă  conducerii locale liberale pe locul doi la Camera Deputaţilor.

Nu sunt  singurele  cazuri de acest gen. În ultimele  zile, mai mulţi lideri naţionali ai partidului au fost paraşutaţi prin metode similare pe listele din teritoriu. Anca  Boagiu a  ajuns pe lista  PNL Maramureş, Mihai Voicu pe cea a  Diasporei, Cătălin Predoiu va candida la Călăraşi, Teodor Atanasiu la Buzău,  Cezar Preda la Dâmboviţa, în timp ce Alina Gorghiu însăşi ar fi acceptat oferta PNL  Timiş pentru un loc de senator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.