Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsvan Popescu și-a lansat volumul 'De partea bună a ierbii' la Iași: E o carte despre calea în viață

Rasvan Popescu

Volumul „De partea bună a ierbii", semnat de Răsvan Popescu a fost lansat vineri la Iași, la Teatrul Cub. În cadrul evenimentului organziat de Uniunea Scriitorilor din Iași, romanul lui Răsvan Popescu a fost prezentat ca un bun punct de plecare pentru un scenariu de film, scrie Mediafax.

Romanul, spune chiar autorul este „despre alergătura în cerc prin viață." și are ca personaj principal un profesor care se întoarce în satul natal, pentru a vinde casa părintească.

„E o carte despre destin, despre calea în viață și despre alergătura în cerc prin viață în sensul că personajul principal are o traiectorie așa circulară, el se revoltă împotriva destinului care i-a fost hărăzit și ajunge în final să se întoarcă de unde a plecat și să facă exact lucrurile pentru care fusese destinat. Un fel de ce ți-e scris, în frunte ți-e pus", a declarat Răsvan Popescu înainte de eventiment.

Acesta a povestit că în familia sa, primul băiat născut se făcea preot și prelua parohia din sat de la tatăl său, iar al doilea se făcea învățător.

„Acesta este destinul care este trasat și acestui tânăr (n.r. personajul principal), tănăr pentru că este o poveste și despre vârstă, sunt mai multe paliere în care el este surpins când e mic, lângă bunică-su, învață să mâne caii de la Ilie Vizitiu, învață să cânte bisericește de la dascăl și așa mai departe. Este, în același timp, o poveste despre alergătura în cerc prin viață, pentru că el fiind destinat să preia parohia se revoltă, devine un adolescent rebel, pleacă la oraș, se face profesor, îi învață și pe copii cu care lucrează să devină niște rebeli", a explicat Răsvan Popescu despre volumul semnat de el.

Citește și: Premiile Pulitzer vor avea o nouă categorie - 'Audio'

Cassian Maria Spiridon, președintele filialei ieșene a Uniunii Scriitorilor Iași consideră că acest volum ar trebui să fie transformat într-un scenariu de film.

„Dacă ar reuși să îl transforme într-un film, ar fi mult mai atractiv pentru publicul care nu mai citește în țara asta", a spus Cassian Maria Spiridon.

„Este o carte care mai merită încă o dată lansată la anul. Carte are o pojghiță, o pojghiță pe care o pătrunzi la prima lectură. Cartea de dedesubt, zona profundă te pune în fața acestui profesor care se întoarce acasă cu gândul de a-și rezolva moștenirea, pentru ca mai apoi să își vadă de ale lui. Întâlnirea cu sătenii, cu mediul în care a fost educat și crescut îl face pe profesor să își dea seama de timpul în care trăiește, nu în acea casă ci de unde vine el, de la acea școală plină de copii, de elevi din ce în ce mai indiferenți, din ce în ce mai îndepărtați de actul de educație. De fapt, Răsvan Popescu reușește să facă un rechizitoriu asupra timpului în care el trăiește, suprapus pe obiceiul de a nu-ți vinde casa părintească", astfel a descris scriitorul Adi Cristi volumul „De partea bună a ierbii".

Povestea cărții pleacă chiar de la casa copilăriei lui Răsvan Popescu. Acesta a a explicat că nu a vândut casa și că în fiecare lună trece pe acolo pentru a plăti facturile.

Răsvan Popescu membru al CNA și fost președinte al acestei instituții, a publicat nouă volume și semnat șapte scenarii de film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.