Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut la 1,01 la mia de locuitori, însă numărul cazurilor grave de COVID-19 se menţine ridicat în Prahova

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, în judeţul Prahova, cea mai recentă statistică arătând un indice de 1,01 îmbolnăviri la o mie de locuitori, potrivit news.ro.

Cu toate acestea, numărul cazurilor grave de COVID-19 se menţine ridicat, toate locurile la terapie intensivă fiind ocupate în spitalele din judeţ, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrate şapte decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2.

Numărul prahovenilor diagnosticaţi în ultima perioadă cu COVID-19 a scăzut în mod constant, rata de infectare la o mie de locuitori fiind, conform raportărilor de vineri, de 1,01. În urmă cu o lună, indicele de infectare era mai mult decât dublu, de 2,20 la mia de locuitori.

Cu toate acestea, numărul cazurilor grave de COVID-19 se menţine unul ridicat, toate locurile de terapie intensivă alocate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 fiind ocupate. Şi numărul deceselor este unul mare.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

De la debutul pandemiei, 793 de pacienţi au murit în judeţul Prahova, iar în ultimele 24 de ore s-au constatat şapte decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind vorba despre trei femei cu vârste între 74 şi 88 de ani şi patru bărbaţi cu vârste între 65 şi 81 de ani.

Cea mai recentă raportare pentru 24 de ore indică, la nivel judeţean, 44 de noi infectări cu noul coronavirus.

"Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 52.304 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice şi juridice), conform centralizării DSP Prahova”, transmite, vineri, Prefectura Prahova.

Conform datelor oficiale, numărul total al celor diagnosticaţi cu COVID-19 în Prahova este de 25.516 de persoane, reprezentând aproape jumătate din numărul celor testaţi în baza definiţiei de caz.

În ultimele 30 de zile, numărul de teste realizat în judeţ în baza definiţiei de caz a fost de 4.857, ceea ce presupune că în judeţul cu peste 800.000 de locuitori au fost testate în baza definiţiei de caz, în medie, 162 de persoane zilnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.