Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata șomajului, în ușoară scădere

somaj

Rata somajului în luna martie a fost de 6,4%, înregistrând o valoare mai mica cu 0,1 puncte procentuale fața de cea din februarie (6,5%), arata datele publicate vineri de Institutul Național de Statistica.

"Numarul somerilor (în vârsta de 15 -74 ani), estimat pentru luna martie din anul curent este de 592 mii persoane, în scadere atât fata de luna precedenta (597 mii persoane), cât si fata de aceeasi luna a anului anterior (613 mii persoane)", potrivit INS.

La barbați, rata somajului a fost cu 1,1 puncte procentuale mai mare decât la femei. "Pe sexe, rata somajului pentru barbati a depasit-o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,9% în cazul persoanelor de sex masculin si 5,8% în cazul celor de sex feminin)", se arata în statistica oficiala, potrivit Mediafax.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,3% pentru luna martie 2016 (6,0% în cazul barbatilor si 4,5% în cel al femeilor).

Numarul somerilor, în vârsta de 25-74 ani, reprezentau 77,2% din numarul total al somerilor estimat pentru luna martie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.