Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata şomajului a ajuns la 4,6% în decembrie, în scădere faţă de luna precedentă

somaj

Rata şomajului a fost de 4,6% în decembrie, date ajustate sezonier, în scădere uşoară faţă de luna noiembrie, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

În noiembrie, rata şomajului a scăzut cu 0,2 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă, până la 4,7%, date ajustate sezonier.

În decembrie, rata şomajului a scăzut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în noiembrie, până la 4,6%, date ajustate sezonier, potrivit INS, anunță News.ro.

Citește și: Preşedintele Consiliului Concurenţei, atac VOALAT la Guvern: 'Transferul contribuţiilor sociale ne-a dat peste cap...'

De asemenea, rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,8 puncte procentuale mai mare decât la femei.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna decembrie a anului 2017 a fost de 435 mii persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (443 mii persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (493 mii persoane)”, se arată în comunicatul INS.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,7% pentru luna decembrie 2017 (4,5% în cazul bărbaţilor şi 2,7% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.