Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Râu din Elveţia, colorat în verde fosforescent de activişti ecologişti

elvetia

Râul care străbate Zurich, cel mai vechi oraş din Elveţia, a fost colorat marţi în verde fosforescent, în urma unei acţiuni spectaculoase, revendicată de organizaţia Extinction Rebellion (XR), care a dorit să protesteze astfel faţă de distrugerea ecosistemului mondial, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Rébellion Extinction Zurich a colorat Limmat în verde'', a indicat pe Facebook filiala din Zurich a acestei reţele internaţionale de nesupunere civică climatică, lansată în octombrie 2018 în Marea Britanie.

Citește și: Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Oficial

După cum reiese din imaginile publicate de organizaţie pe site-ul său, activiştii au sărit în apa colorată în verde intens şi au simulat că sunt morţi.

''XR doreşte să atragă atenţia asupra iminentei prăbuşiri a ecosistemului şi asupra sistemului toxic în care ne regăsim, a precizat organizaţia adăugând că această culoare este dată de uranină, o substanţă ''total inofensivă a cărei toxicitate este echivalentă cu sarea de bucătărie''.

Alertată de apelurile telefonice, poliţia din Zurich a trimis la faţa locului o echipă pentru a stabili dacă există un risc pentru populaţie, a indicat instituţia într-un comunicat.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’

Organizaţia XR a anunţat acţiuni similare în mai multe oraşe elveţiene, în perioada 9 - 20 septembrie.

În Elveţia, ca şi în alte ţări europene, acţiuni de protest pentru climă au fost desfăşurate în mod regulat în cadrul unor mişcări cetăţeneşti, organizate în special de tineri. O manifestaţie naţională este prevăzută pentru data de 28 septembrie în Berna, cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.