Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Râul care a devenit Triunghiul Bermudelor pentru botoșăneni: După un val de înecuri suspecte, autoritățile sunt disperate

ISU Botosani
prut

Un râu a devenit un fel de Triunghiul Bermudelor de Moldova. Un val de înecuri suspecte a pus autoritățile pe jar, iar acum se lansează un apel disperat către oameni: să nu se mai scalde, ca să scape cu viață! După ce patru oameni, din care doi erau adolescenți, au murit în timp ce se scăldau în Prut, autoritățile lansează un apel disperat.

Autoritățile locale din comunele situate pe malurile Prutului spun că acest râu, în special, este deosebit de periculos, mai ales din cauza balastierelor din zonă, notează Adevărul.

„Prutul este un râu foarte periculos pentru cei care nu-l cunosc, mai ales pentru cei foarte tineri. Are zone cu multe excavații, acolo sunt vârtejuri și te trage la fund cu o forță incredibilă. Chiar și pe înotătorii buni. Noi sfătuim să nu se aventureze. Sunt și curenți puternici”, spune Viorel Nichiteanu, primarul din Răduți Prut.

La rândul lor, reprezentanții ISU Botoșani spun că aceste râuri sunt periculoase, iar misiunile de salvare sau recuperare sunt foarte grele chiar și pentru cei specializați. „Sunt misiuni sub presiunea timpului și, de cele mai multe ori, în condiții dificile de intervenție, în ape în care curenții sunt atât de puternici încât le pot pune chiar și lor viața în pericol. În râuri, canale și în Prut curenții sunt puternici, apa își schimbă nivelul brusc, malurile sunt abrupte și pot aluneca în acele gropi formate în apă”, spun reprezentanții ISU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.