Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război BOR - deţinătorul mărcii Arsenia Boca: Poliţia a DESCINS la Mănăstirea Prislop și a confiscat zeci de icoane și cărți

arsenie boca

Situaţie absolut incredibilă în România, după ce numele Arsenie Boca a fost înregistrat ca marcă la Oficiul European pentru Proprietatea Drepturilor Intelectuale.

Daniel Gheorghe, bărbatul care reprezintă proprietarul mărcii, a ameninţat mai mulţi comercianţi cu plângeri penale la DNA, pe motiv că aceştia vând fără autorizaţii obiecte de cult cu chipul părintelui Boca.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu a declarat pentru postul RTV că "Marca aceasta pe numele părintelui Arsenie Boca a fost înregistrată nu în România, unde ar fi fost imposibil, fiind cunoscută buna relaţie pe care părintele o avea cu BOR, ci în altă ţară.

De la început asistăm la un gest viclean, persoana respectivă s-a ferit să înregistreze marca pe teritoriul ţării. Ne aflăm în faţa unei situaţii absurde pe care BOR nu o poate tolera.

Numele Arsenie Boca şi tot patrimoniul său aparţine de jure şi de facto bisericii în care a slujit. E un atac la prestigiul şi demnitatea BOR". Reprezentantul deţinţătorului mărcii a făcut două plângeri la DNA, pe numele a doi politicieni care ar fi implicaţi în comerţul ilegal cu obiecte de cult cu chipul părintelui.

Peste 100 de icoane și obiecte de cult ridicate de polițiști de la Mănăstirea Prislop, acolo unde marele preot a slujit, în urma sesizării făcute de Daniel Gheorghe, proprietarul mărcii Arsenie Boca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.