Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în Caucaz - Armenia escaladează la nivel internațional: Rusia intervine și SOMEAZĂ Turcia

Putin presents national awards to Russia's creative professionals

Administraţia Vladimir Putin a cerut, marţi, Turciei să nu mai încurajeze conflictul militar în regiunea Nagorno Karabah şi să depună eforturi pentru un armistiţiu între Armenia şi Azerbaidjan, informează Mediafax. Pe de altă parte Turcia a declarat că este gata să sprijine Azerbaidjanul atât la masa negocierilor, cât și pe câmpul de luptă.

"Îndemnăm toate ţările, mai ales parteneri precum Turcia, să facă tot posibilul pentru a se ajunge la un armistiţiu şi la soluţionarea pe cale paşnică a conflictului", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de ziarul Le Figaro.

Cel puţin 95 de persoane au murit în confruntările din ultimele trei zile dintre Azerbaidjan şi Armenia în enclava separatistă Nagorno Karabah. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a îndemnat Armenia să pună capăt "ocupaţiei" din Nagorno Karabah, semnalând că va menţine susţinerea acordată Azerbaidjanului.

"Orice tip de afirmaţie sau orice modalitate de susţinere a activităţilor militare nu face decât să pună gaz pe foc. Rusia se opune acţiunilor de acest tip", a subliniat Dmitri Peskov, cerând încetarea luptelor "cât se poate de repede".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.