Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în Europa? Germania: 'Trebuie să fim pregătiți!'

General History
armata germania

Război în Europa? Germania: 'Trebuie să fim pregătiți!'

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania ar trebui să fie pregătită pentru apărare, în cazul unui război ipotetic în Europa. Berlinul are însă o problemă: nu poate accelera semnificativ procesul de modernizare a forțelor armate.

Într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF, oficialul de la apărare a subliniat importanța pregătirilor pentru posibile amenințări. Ministerul german al Apărării: „Trebuie să ne obișnuim cu ideea că ar putea exista o amenințare de război în Europa.”

Germania trebuie să fie capabilă să se apere, acest lucru este valabil atât pentru Bundeswehr (armată), cât și pentru societate: „Trebuie să devenim apți pentru război”, a spus Pistorius. În același timp, Germania va face totul în conflictul din Orientul Mijlociu pentru a se asigura că nu mai există escaladare.

„Dacă luăm în serios punctul de cotitură, Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și asigura securitatea. Pentru asta vom avea nevoie de mulți bani pentru Bundeswehr”, a spus la rândul său Robert Habeck, ministrul afacerilor economice din Germania.

Probleme pentru armata Germaniei

Ministrul Apărării a răspuns criticilor legate de utilizarea lentă a fondurilor de apărare de 100 de miliarde de euro. El a menționat că nu este posibil să se accelereze prea mult procesul de modernizare a armatei.

Ministrul a clarificat că până la sfârșitul anului este planificată plata a aproximativ două treimi din fondurile totale, dar producția și livrările necesită timp. El a subliniat că este imposibil să se remedieze o situație care nu a primit fonduri suficiente de 30 de ani în 19 luni.

Fondul de apărare al Germaniei a fost creat la începutul anului 2022, ca răspuns la începerea războiului Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.