Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în Parlament: Liviu Dragnea, acuzat că a BLOCAT moțiunea împotriva lui Tudorel Toader

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam parlament vot

Liderul PNL de la Camera Deputaților, Raluca Turcan, a declarat, luni, că majoritatea PSD-ALDE a blocat nejustificat, „la ordinul expres al lui Liviu Dragnea”, moțiunea împotriva minsitrului Justiției, Tudorel Toader, care ar fi trebuit dezbătută și votată în această săptămână.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

„Astăzi, PSD și ALDE au blocat moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader! Conducerea Camerei Deputaților, la ordinul expres al lui Liviu Dragnea, a încălcat încă o dată Regulamentul. Astfel, moțiunea pe justiție depusă de PNL împotriva lui Tudorel Toader a fost blocată nejustificat – nu se va dezbate și vota săptămâna aceasta. Articolul 188 din Regulament, pe care Dragnea l-a călcat în picioare, prevede foarte clar că ”președintele Camerei stabilește data dezbaterii moțiunii simple, care nu poate depăși 6 zile de la înregistrarea acesteia”. PNL a depus moțiunea miercurea trecută, la mai puțin de o zi după ce Tudorel Toader a semnat ordonanța care pune lacătul pe instituțiile din justiție”,a declarat, luni, liderul PNL de la Camera Deputaților, Raluca Turcan.

Turcan susține că Liviu Dragnea trebuie demis de la conducerea Camerei Deputaților.

„Lui Dragnea i s-a făcut frică de oamenii care au ieșit ieri (duminică - n.r.) în stradă ca să apere statul de drept și justiția independentă. Dragnea știe dimensiunea dezastrului din justiție provocat de ordonanța lui Toader și se așteaptă ca deputații să voteze moțiunea pe justiție. Liviu Dragnea l-a ascuns pe ministrul Tudorel Toader de votul parlamentarilor pentru că mai are o misiune pentru el. Există informații clare că în ședința de Guvern de joi mai urmează un alt atac la justiție. Îngenuncherea justiției mai are pași de parcurs în slujba lui Liviu Dragnea! Dragi români, indiferent de convingerile politice pe care le aveți, indiferent de locul în care vă aflați, indiferent de vârsta, religia sau etnia dumneavoastră, Dragnea trebuie demis de urgență!”, susține deputatul PNL.

PNL a depus săptămâna trecută, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Printre motivele invocate de liberali se numără „campania” pe care o are ministrul împotriva fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Depunem moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Este ministrul care a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar, cât şi în ceea ce priveşte imaginea României în străinătate. Tudorel Toader a acţionat ca un luptător împotriva intereselor României în plan extern. Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la şeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota şi de a asmuţi instituţiile împotriva fostului procuror şef DNA Laura Codruţa Kovesi, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României. A făcut un rău uriaş României, nu unui om, nu unei instituţii. Prin tot ceea ce a săvârşit Tudorel Toader în ultima perioadă practic s-a întors împotriva ţării sale. El trebuie să plătească”, a declarat Raluca Turcan, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.