Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război între Asociația Internațională de Box și Comitetul Internațional Olimpic: CIO este acuzat de folosirea abuzivă a informațiilor

CIO

Asociația Internațională de Box (IBA) a ridicat luni miza în bătălia sa pentru controlul boxului olimpic, acuzând Comitetul Internațional Olimpic (CIO) de folosirea abuzivă a informațiilor despre oficialii săi.

Într-o scrisoare deschisă adresată șefului CIO, Thomas Bach, și membrilor consiliului executiv, înainte de întâlnirea lor de marți de la Lausanne, IBA a declarat că are "îngrijorări profunde" în ceea ce privește principiile de bază ale guvernanței, imparțialității și transparenței CIO în timpul procesului de monitorizare înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris de anul viitor, conform Reuters.

CIO a suspendat IBA în 2019 din cauza unor probleme de guvernanță, finanțe, arbitraj și etică și nu a implicat-o în gestionarea evenimentelor de box de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. CIO intenționează, de asemenea, să organizeze propriul său eveniment de calificare a pugiliștilor, pentru Paris.

IBA a declarat că este îngrijorată de datele confidențiale referitoare la oficialii săi, adăugând că organizatorii evenimentului pugilistic de la Paris 2024 a contactat IBA în legătură cu faptul că oficialii vor acționa ca voluntari la competițiile de calificare și la Jocuri.

"Acest lucru a fost făcut fără aprobarea sau comunicarea prealabilă către IBA, cu care oficialii de competiție sunt certificați, și a arătat o lipsă de comunicare de bază care demonstrează încă o dată lipsa de transparență și de cooperare cu IBA din partea personalului respectiv al CIO", a declarat IBA în scrisoarea sa.

Aceasta a adăugat că acțiunile CIO au încălcat un acord de transfer de date semnat în 2019.

"Prin urmare, IBA își va rezerva toate drepturile de a solicita despăgubiri în fața instanței competente împotriva CIO, urmând a cere daune pentru încălcarea acordului, utilizarea nelegitimă a proprietății noastre intelectuale și încălcarea Regulamentului general privind protecția datelor, printre alte încălcări pe care CIO le-a comis", a spus aceasta.

Relațiile dintre CIO și IBA s-au deteriorat și mai mult după invazia Rusiei în Ucraina anul trecut.

Organismul de conducere al boxului amator a sfidat îndrumările CIO și a ridicat interdicția impusă boxerilor ruși și belaruși de a concura sub steagurile lor în octombrie anul trecut.

Boxul nu se află în programul inițial al Jocurilor de la Los Angeles din 2028.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.