Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`RĂZBOI` între Canada și SUA: Americanii au BLOCAT livrarea cantității de 3 milioane de măşti sanitare

smartreview
masti chirurgicale protectie

Premierul celei mai mari provincii a Canadei, Ontario, Doug Ford, a acuzat luni Statele Unite că au blocat livrarea către această regiune a unei cantităţi de trei milioane de măşti sanitare necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus, transmite agenţia Reuters potrivit Agerpres.

Potrivit responsabilului canadian, incidentul pe care l-a descris drept ''absolut inacceptabil'' a avut loc în weekend. El a avertizat de asemenea că stocurile de echipamente de protecţia medicală ale provinciei Ontario se vor epuiza într-o săptămână.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

În schimb, premierul Justin Trudeau a ocolit luni o întrebare despre acest incident venită din partea presei, limitându-se să afirme că guvernul de la Ottawa are discuţii productive cu Washingtonul şi speră că respectivele măşti vor fi în final livrate Canadei, ţară ce are până în prezent confirmate 15.853 cazuri de COVID-19, dintre care 293 de decese.

Şi alţi aliaţi ai Statelor Unite s-au plâns de tactici demne de ''Vestul Sălbatic'' la care ar fi recurs americanii prin supralicitarea sau blocarea unor echipamente medicale obţinute astfel de SUA deşi erau deja contractate de alte state.

În plus, preşedintele Donald Trump a cerut societăţii americane 3M Company să sisteze exportul de măşti către Canada şi unele state latino-americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.