Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI între PNL și PDL: o filială a aruncat în aer fuziunea

sigla noua pnl

Fuziunea dintre PNL și PDL se face mai greu decât s-ar crede, în teritoriu. Chiar dacă la centru liderii s-au înțeles destul de rapid, în teritoriu scandalurile sunt la ordinea zilei.

În filiala PNL Gorj, cei doi lideri au explodat. Liderul vechiului PDL, Dan Vâlceanu, a cerut excluderea din PNL a președintelui vechiului PNL, senatorul Dian Popescu.

Solicitarea lui Vâlceanu nu respectă statutul partidului, pentru că Dian Popescu nu are o sentință definitivă și a făcut recurs în ”Dosarul Pavel”, pe care îl are la ÎCCJ. Chiar dacă nu respectă statutul, Vâlceanu l-a atacat pe Dian Popescu, ceea ce a dus la o ruptură între PDL și PNL, pe plan local.

Politicienii din PNL au început să organizeze şi şedinţe separate şi să transmită şi comunicate de presă în mod separat, în care promovează idei total opuse. Acest lucru s-a întâmplat vineri, când liberalii conduşi de Dian Popescu au transmis un comunicat în care au criticat conferinţa de presă a colegilor lor din PDL, susţinând că nu reflectă punctul de vedere al PNL, partidul rămas după contopirea celor două formaţiuni politice. „Urmare a conferinţei de presă organizată pe 8.01.2015 de către doamna Şuţă Denisa, în calitatea de «purtător de cuvânt al PNL Gorj», Biroul Politic Judeţean al PNL Gorj face următoarele precizări: noul Partid Naţional Liberal – filiala Gorj nu a desemnat un purtător de cuvânt, ca urmare Domnia sa poate avea doar opinii personale; conferinţele de presă se organizează cu acordul celor doi copreşedinţi, în prezenţa acestora, sau de către persoanele desemnate şi împuternicite de aceştia. În consecinţă, toate cele prezentate în respectiva conferinţă de presă nu au caracter oficial, fiind doar opinii şi consideraţii strict personale din partea Domniei sale. Biroul Politic Judeţean al PNL – filiala Gorj“, potrivit unui comunicat de presă.

Replică de la liberalii democrat-liberali

Replica liberalilor lui Dan Vâlceanu nu a întârziat să apară. Democrat-liberalii gorjeni, de câteva luni deveniţi liberali, consideră că au exprimat punctul de vedere al partidului în respectiva conferinţă de presă: „Informaţiile prezentate în cadrul conferinţei de presă susţinută pe 8.01.2015 la sediul PNL Gorj, de către vicepreşedintele Denisa Şuţă, nu sunt consideraţii personale, ci sunt informaţii oficiale, dat fiind faptul că purtătorul de cuvânt Denisa Şuţă a fost desemnată să susţină această conferinţă de presă şi să prezinte public Deciziile nr. 02 şi 05 din 05.01.2015 ale Comisiei organizatorice de unificare ale PNL… Legat de faptul că doamna Denisa Şuţă nu ar fi purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, se impune următoarea precizare: Denisa Şuţă a fost aleasă, pe 16.11.2013, în cadrul şedinţei CCJ a PDL Gorj, vicepreşedinte al PDL Gorj responsabil cu Departamentul Imagine, Comunicare şi purtător de cuvânt al PDL Gorj şi, de asemenea, în perioada campaniei electorale a fost purtătorul de cuvânt al Alianţei Creştin-Liberal PNL-PDL, desemnată de copreşedinţii Alianţei, iar din acel moment nu a survenit nici o modificare. Doamna Denisa Şuţă a remis şi până acum comunicate de presă şi nu a fost contestat nici conţinutul, nici calitatea doamnei de purtător de cuvânt al PNL Gorj. Fac un apel la toţi membrii PNL, fie că provin din vechiul PDL, fie din vechiul PNL, să încerce să treacă peste discuţiile care au avut loc în ultima periodă, întrucât continuarea unei asemenea atitudini îngreunează procesul de fuziune şi produce deservicii marelui PNL“, potrivit comunicatului PNL Aripa Vâlceanu.

UPDATE - Replica

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.