Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război între USR-PLUS și PNL la Timișoara - Dominic Fritz, acuzații grave la adresa consilierilor liberal

Express de Banat
Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul USR PLUS al orașului Timișoara, îi acuză pe consilierii liberali că blochează activitatea companiei care asigura termoficarea urbană, notează mediafax.

Potrivit lui Dominic Fritz, consilierii locali ai PNL au lipsit de la ședința Consiliului de Administrație al societății locale de termoficare, blocând astfel activitatea.

„Consilierii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor și cu unicul obiectiv de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate. Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic”, a transmis Dominic Fritz pe Facebook.

Fritz îi acuză pe liberali că au lipsit de la ședință deoarece susțin un director complice la dezastrul financiar al societății de termoficare.

„Consilierii USR PLUS erau pregătiți să voteze componența noului Consiliului de Administrație al Colterm, conform ierarhiei rezultate din concursul asistat de un expert independent și o comisie externă agreată în Consiliul Local. Cu o excepție: fostul director economic, complice la dezastrul financiar și cel care, prin dezinformarea sistematică a furnizorilor în privința lichidităților companiei, a distrus relația de încredere cu aceștia aducând Colterm în situația de a plăti materia primă în avans. Dacă acesta este motivul boicotului îi invit pe colegii liberali să se gândească mai bine”, a precizat Fritz.

Războiul gunoaielor din Sectorul 1 - Clotilde Armand anunță un prim succes în instanță

Nu este prima dată când primarul USR PLUS este pe poziții opuse față de liberalii din administrația locală. Recent, consilierii locali liberali au anunțat că PNL nu va susține majorarea taxelor și impozitelor din Timișoara. De asemenea, taberele s-au contrazis pe tema societății de termoficare.

Anul acesta, compania de termoficare din Timișoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. Primarul Dominic Fritz a susținut că este „o sancțiunea pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetență și clientelism politic”, vizați fiind fostul primar Niclae Robu și actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, ambii de la PNL.

Șeful Consiliului Județean l-a contrazis pe primar în ceea ce privește situația de la societatea de termoficare.

„Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”, a scris Nica pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.