Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război nuclear între SUA și Rusia? Spionii lui Erdogan au tras cu urechea: 'Cele două părți nu iau în considerare această posibilitate!'

alephnews.ro
Recep Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că nici Statele Unite, nici Rusia nu au în intenție să folosească armele nucleare. "În ceea ce privește informațiile serviciilor speciale turcești, nu pot decât să afirm că, în acest moment, inițiativa utilizării armelor nucleare de către părți nu este așteptată. Turcia, la rândul său, caută medierea în dialog și organizarea de întâlniri active", a declarat Erdogan, citat de Anadolu.

Agenția clarifică faptul că, în acest fel, Erdogan a comentat negocierile șefilor serviciilor de informații ale Statelor Unite și Federației Ruse de la Ankara, pe 14 noiembrie.

Reprezentantul Consiliului național de securitate al SUA John Kirby, directorul CIA William Burns și directorul Serviciului de Informații Externe Serghei Narîșkin "au discutat despre păstrarea canalelor deschise de comunicare cu Rusia cu privire la aspecte care afectează viitorul securității noastre". "(...) La întâlnirea de la Ankara, a fost vorba despre canalele obișnuite de comunicare cu Rusia, care rămân deschise", a declarat Kirby într-un interviu pentru Bloomberg. El a subliniat necesitatea de a purta un dialog cu Rusia "pentru a evita orice calcule greșite".

CNN, citând un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al SUA, a relatat că au fost discutate și situația cetățenilor americani care sunt închiși în Rusia și "riscurile nucleare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.