Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă iar situația pe front! Armata lui Zelenski anunţă că a a recucerit teritorii şi localităţi de la rusși în nordul, sudul şi estul Ucrainei

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Armata ucraineană anunţă joi că a recucerit teritorii şi localităţi controlate de Moscova în regiunile Harkov (nod-est), în sud şi în Donbas (est), străpungând apărarea rusă pe zeci de kilometri, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Unităţile militare au străpuns apărarea inamică pe o adâncime de 50 de kilometri. În cursul operaţiunilor active desfăşurate către Harkov, peste 20 de localităţi au fost eliberate”, anunţă într-o conferinţă de presă Oleksii Gromov, un reprezentant de rang înalt al Statului Major ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara, fără să ofere detalii, înaintări în această regiune de la frontiera cu Rusia, a cărei capitală se află la Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, care le rezistă trupelor ruse de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Potrivit lui Oleksii Gromov, Ucraina a recucerit, în total, 700 de kilometri pătraţi de teritoriu.

În sud, el dă asigurări că, ”în anumite direcţii”, armata ucraineană a ”avansat adânc în apărarea inamică, cu doi până la câteva zeci de kilometri”, în funcţie de sector.

El nu a făcut nicio precizare geografică, în contextul în care o contra-ofensivă ucraineană se află în curs în regiunea Herson.

”Un anumit număr de localităţi a fost eliberat”, a declarat pur şi simplu Oleksii Gromov.

În Donbas, militari ucranineni au cucerit câte doi-trei kilometri în jurul oraşelor Hramatorsk şi Sloviansk - aflate în continuare sub controlul Ucrainei - şi au recucerit de la ruşi localitatea Ozerne, potrivit lui Oleksii Gromov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.