Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total în Guvernul Cioloș. 'Tabăra liberală' cere ELIMINAREA părții 'pro-PSD'

sah

Guvernul Cioloș sau ”Guvernul meu” așa cum este el cunoscut în mediile politice s-a instalat la Palatul Victoria pe post de guvern tehnocrat. Încet încet însă mulți membri ai cabinetului s-au conturat a fi și oameni politici și cu siguranță îi vom regăsi în noiembrie pe listele de candidați ai vreunui partid.

Vezi și: Primul lot convocat de Daum pentru meciul cu Muntenegru. Surprize mari

Apropierea alegerilor i-a făcut pe mulți dintre ei să lase precauțiile deoparte și să ia poziții politice mai mult sau mai puțin la vedere. STIRIPESURSE.RO a aflat că în cadrul Guvernului e un adevărat război între miniștrii considerați apropiați de PNL și cei considerați a fi apropiați de PSD.

Surse politice convergente ne-au relatat că mai mulți membri ai Cabinetului i-au cerut lui Dacian Cioloș excluderea din Guvern a miniștrilor ”pro-PSD”. Ei au fost încurajați în demersul lor de un co-președinte al PNL.

Ar fi vorba de șeful Cancelariei Premierului, Dragoș Tudorache (impus de fostul PDL), de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Și nu sunt chiar singurii. Un astfel de apel ar fi venit și din partea Alinei Gorghiu, co-președinte al PNL.

Raluca Prună aruncă BOMBA: Toate bunurile confiscate pentru unii deţinuţi

Donald Trump agită apele în SUA. Acuzații GRAVE la adresa democraților

În opinia acestora e foarte important ca ”de urgență să se procedeze la eliminarea din Guvern a lui Vasile Dâncu și Petre Toba”, ne-au relatat sursele citate.

Că lucrurile stau cât se poate de prost o arată și ultima răfuială publică cu privire la fondurile europene. Ministerul Dezvoltării condus de vicepremierul Vasile Dâncu a anunțat că sistemul informatic ar fi căzut și ca urmare stopează depunerile de cereri, în timp ce ministrul Cristian Ghinea a reacționat dur pe pagina de Facebook vorbind de ”o ambuscadă” - vezi AICI.

Vezi și: Cine va fi viitorul premier PSD

Lucrurile par să se acutizeze mai ales după ce din calculele politice ar fi reieșit că PSD și aliații săi nu vor depune moțiune de cenzură și chiar dacă ar depune asta ar fi ca imagine în defavoarea lor.

Vezi și: Se schimbă din nou legea pensiilor: Pensionarii, la un pas să primească o lovitură teribilă

Deocamdată premierul nu marșează pe această idee, dar presiunile din zona de dreapta sunt tot mai puternice. Rămâne de văzut dacă Dacian Cioloș va juca politic sau se va preocupa de actualul mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.