Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI total în justiție, după ce autoarea celebrei OUG 13 a fost nominalizată pentru șefia Parchetului General

gabriela scutea

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită ministrului Justiției și celor de la CSM să lămurească situația procurorului Scutea Gabriela, nominalizată pentru șefia Parchetului General. Procurorii arată că acest procuror este omul din spatele celebrei OUG 13, cea care a generat proteste de amploare.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

”Asociația Inițiativa pentru Justiție (AIJ), asociație profesională a procurorilor, solicită Ministrului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitor la participarea doamnei procuror Scutea Gabriela la elaborarea OUG 13/2017, care a generat proteste masive din partea societăţii civile şi reacţii internaţionale la nivelul ambasadelor statelor partenere ori a statelor membre UE, în contextul nominalizării domniei sale de către Ministrul Justiţiei pentru funcţia de Procuror General al României, să comunice public dacă doamna Scutea Gabriela a avut vreo contribuţie la elaborarea ordonanţei menţionate mai sus, iar în caz afirmativ, care a fost contribuţia acesteia.

De asemenea, vă rugăm să comunicaţi care a fost funcţia îndeplinită de către domnia sa în cadrul Ministerului Justiţiei la data adoptării OUG 13/2017, ce atribuţii îi reveneau domniei sale şi faţă de cine se subordona.

Menţionăm că răspunsul are o importanţă sporită având în vedere interesul societăţii civile şi consecinţele pe care le-a generat această ordonanţă în societatea românească.

Asociația „Inițiativa Pentru Justiție”,

Co-președinți, procurori:

Sorin Marian LIA

Bogdan-Ciprian PÎRLOG”, arată Asociația Inițiativa pentru Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.