Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea
ccr curtea constitutionala Inquam

Curtea Constituțională a anunțat marți că va cere Guvernului „o serie de informații suplimentare” despre expunerea de motive din OUG privind Codul Administrativ.

Surse din CCR au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că decizia a fost luată cu unanimitate în plenul Curții Constituționale și că judecătorii nu sunt convinși încă de urgența care a fost invocată la momentul adoptării ordonanței.

„Sub nicio formă urgența nu poate să fie o decizie politică și nici măcar o măsură din programul de guvernare nu poate să fie invocată ca urgență. Urgența trebuie demonstrată prin date obiective. Ce înseamnă date obiective? Dacă erau proiecte în derulare de exemplu, dacă exista riscul unei sancțiuni din partea Uniunii Europene, acestea sunt date obiective din care să rezulte urgența și asemenea date așteptăm de la Guvern”, au spus sursele citate.

Interesant este că OUG privind Codul Administrativ a fost adoptată de Guvernul Viorica Dăncilă și explicațiile vor fi date de Guvernul Ludovic Orban.

Plângerea la CCR (documentul e aici) a fost făcută de Avocatul Poporului, care a invocat că nu se justifică urgența.

  • „Cu privire la excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, având ca obiect prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Curtea Constituţională, în temeiul art. 76 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi al art. 47 alin. (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, a amânat pronunţarea în data de 12 februarie 2020 pentru a solicita de la Guvernul României o serie de informații suplimentare legate de conținutul Expunerii de motive ce însoțește actul normativ criticat în această cauză”, a transmis marți CCR într-un comunicat de presă.

Vezi si: Calculele din Parlament: 4 scenarii explozive analizate în laboratoarele partidelor pentru anticipate și două tururi .

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.