Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între PNL și USR-PLUS, în teritoriu: cum vom colabora cu dușmanul absolut

fight-spam

Liderul PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, susţine că singura temă a USR la Iaşi este să-i atace pe liberali, întrebându-se dacă va putea exista colaborare între cele două partide după alegeri dacă acum sunt rupte toate căile de comunicare. În replică, deputatul USR Marius Bodea a declarat că Alianţa USR-PLUS a ajuns la Iaşi în situaţia absurdă de a se lupta cu două PSD-uri, unul condus de Mihai Chirica şi Costel Alexe, iar celălalt, ”fără vlagă, părăsit de toată lumea”.

Citește și: Variante de Guvern post-moțiune (surse)

Şeful liberalilor ieşeni Costel Alexe, candidat al PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, afirmă că, în timp ce la Bucureşti PNL şi USR susţin un candidat comun la primărie, la Iaşi singura temă a USR este să atace PNL, informează News.ro.

”Nici măcar nu mai este o luptă electorală, este o obsesie la care noi, cei din PNL, nu răspundem. Poate cea mai neaşteptată situaţie pentru cei mai mulţi este că USR şi PSD nu se atacă deloc. Ambele sunt concentrate cu atacuri asupra PNL, cu lovituri murdare şi minciuni jenante la adresa mea. Nicăieri în ţară nu mai este aşa, o astfel de alianţă informală între PSD şi USR cu scopul de a lovi în candidaţii PNL la Primărie şi la Consiliul Judeţean”, susţine liberalul Costel Alexe, într-un comunicat de presă.

Alexe declară că mijloacele de atac ale USR sunt ”mai specifice manelelor decât politicii”, amintindu-le şefilor ieşeni USR că există viaţă politică şi după alegeri.

Şeful liberalilor ieşeni se întreabă totodată cum vor colabora PNL şi USR după alegeri.

”Adversarul principal este PSD şi în mod normal eu văd că ar trebui să existe o colaborare între PNL şi USR. După alegeri avem nevoie de colaborare, dar - mă întreb - va putea exista colaborare cu cineva care rupe toate podurile şi taie toate căile de comunicaţie şi de negociere? (…) Cum vom guverna cu un partener care acum ne consideră adversarul absolut? Cum negociezi mâine cu cineva care astăzi îţi arată fără fereală că prima sa dorinţă este să te calce în picioare? Dacă un parteneriat se construieşte pe încredere, cum vom putea bate palma cu cineva care astăzi ne atacă brutal zi de zi? Cum să te apropii de cineva care te respinge agresiv?”, adaugă liderul PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

La rândul său, deputatul USR Marius Bodea, candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, afirmă că PNL Iaşi a devenit ”Nava Amiral pe care se refugiază pesediştii”, adăugând că ”e mai simplu să numărăm câţi pesedişti au mai rămas la PSD decât să-i numărăm domnului Alexe pesediştii din PNL”.

Deputatul USR consideră că adevăratul lider al PNL Iaşi este primarul Mihai Chirica, înscris în acest an în PNL.

”Care este, prin urmare, vina noastră, a celor care chiar am luptat zi de zi şi oră de oră în ultimii patru ani împotriva PSD-ului, sub toate formele sale? Cine îi ataca pe pesediştii Maricel Popa şi Mihai Chirica, laolaltă cu administraţiile lor inepte, neîntrerupt din 2016 şi până azi? Costel Alexe îi arăta cât sunt de goi sau Marius Bodea şi Cosette Chichirău? Alianţa USR-PLUS a ajuns la Iaşi în situaţia absurdă de a se lupta cu două PSD-uri: un PSD Abibas, de model chinezesc, ieftin şi mare, condus de Mihai Chirica şi secondat de Costel Alexe, şi un PSD original, fără vlagă, părăsit de toată lumea, condus de Maricel Popa. Cât priveşte viitorul Consiliu Local şi Judeţean, îi transmitem domnului Costel Abibas Alexe că şeful său politic, Mihai Chirica, găseşte oricând înţelegere la consilierii PSD ca să îşi treacă proiectele, mai ales că e specialist în a cumpăra la bucată orice consilier local, cu puţine excepţii”, afirmă deputatul USR Marius Bodea.

El adaugă că USR-PLUS va reprezenta în consiliile locale şi cel judeţean ”doar cetăţenii, nu interesele PSD-ului mutat la PNL”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.