Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Robert Negoiță și Nicușor Dan: i-a scos palmierii, iar acum primarul Sectorului 3 îl acuză de sabotaj

inquamFOTO/Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că va scoate palmierii plantați de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. După acest episod, Negoiță îi reproșează lui Nicușor Dan faptul că întârzie să pună în aplicare o decizie a instanței și să retrocedeze un teren din parcul IOR.

”Edilul a fost în zona retrocedată și a declarat că este o urgență rezolvarea acestei probleme pentru că zona verde se degradează pe zi ce trece, interesul proprietarilor fiind acela de a scăpa de copacii de acolo pentru a construi. „Domnul Nicușor Dan a zis acum mai bine de  două luni că are nevoie de șase  săptămâni să analizeze dosarul pus la dispoziție de Primăria Sectorului 3 împreună cu ONG-urile de protecția mediului din București. Au trecut de mult cele șase săptămâni și mă întreb ce e de analizat în condițiile în care deja o instanță a spus că retrocedarea este ilegală. Primarul General este singurul care poate iniția o nouă acțiune în instanță pentru ca acest spațiu verde să revină în folosința cetățenilor Sectorului 3. Fac apel la primarul Capitalei să se trezească și să acționeze”, a declarat Robert Negoiță.

Spațiul verde a fost retrocedat în 2005 prin decizia Primarului General, dispoziție pe care Primăria Sectorului 3 a contestat-o, în dezacord cu proprietarul terenului, dar și cu Primăria Generală care, în toți cei 10 ani de procese, a susținut în fața instanței păstrarea dispoziției de retrocedare emise în 2005.

O instanță ne-a dat dreptate

În primă instanță, judecătorii au dat dreptate Primăriei Sectorului 3, considerând că retrocedarea s-a făcut ilegal, însă chiar Primăria Capitalei alături de proprietar a contestat decizia și procesul a fost pierdut. Concret, fără a intra pe fond, a doua instanță a considerat că, atât timp cât Primăria Sectorului 3 nu era nici proprietar, nici administrator al terenului, doar Primăria Municipiului București, care la acea dată era proprietar și administrator al celor 12 ha, poate solicita anularea dispoziției nr. 4333/18.05.2005 („Dispoziția de restituire în natură”) a Primarului General. Așadar, singura instituție care ar avea acum dreptul să conteste este Primăria Municipiului București.”, scrie Robert Negoiță.

Scandalul palmierilor din Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că va scoate palmierii plantați de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Nicușor Dan acuză Primăria Sectorului 3 că a plantat palmierii fără a avea aprobare din partea Primăriei Municipiului București.

„O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță”, a declarat Nicușor Dan.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a reacționat, luni, la Digi24, după decizia primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul din Sectorul 3 îl contrazice pe Nicușor Dan și susține că nu avea nevoie de aprobare pentru a planta copaci, într-o zonă unde e nevoie de spațiu verde.

Mai mult, Negoiță îl acuză pe primarul general că face circ ieftin.

„Ce face Nicușor Dan, într-adevăr, este circ ieftin! Scoate copacii plantați de Primăria Sector 3 într-o zonă centrală, unde e nevoie de spațiu verde și de copaci”, a declarat, la Digi24, Robert Negoiță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.