Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total Orban vs. Cîțu/ Baronii noului val așteaptă semnul Cotroceniului pentru a înclina balanța (surse)

sah

Brusc în PNL a început un război violent. Asistăm la replici și contra-replici, dezvăluiri, poziționări și re-poziționări ciudate. În ritmul început avem toate șansele ca până la ora debutului lucrărilor Congresului de alegeri să avem un PNL praf și pubere. Toată această nebunie este privită cu atenție de un grup de baroni care nu intenționează să intre în luptă, să își păstreze capacitatea de negociere cu ambele tabere intactă și așteaptă semnul de la Palatul Cotroceni pentru a lua o decizie.

La congresul PNL vor fi 5000 de delegați. Va fi imposibil pentru șefii de filiale să își controleze oamenii la vot. Vor putea însă să controleze alegerea delegaților la congres. De aceea va conta mult mâna de fier cu care șeful de filială își controlează teritoriul.

În scenă intră așadar baronii... valul nou de baroni galbeni. Potrivit informațiilor noastre sunt aproximativ 6 filiale care au o înțelegere mutuală să nu intre în războiul în curs și să aștepte... și dacă va fi să anunțe o decizie atunci să o facă coordonat și să își maximizeze câștigurile în locurile din conducerea partidului și la vârful aparatului de stat.

Ar fi vorba de liderii de la Bihor (Ilie Bolojan), Arad (Gheorghe Falcă), Giurgiu (Dan Motreanu), Alba (Mircea Hava) și Prahova (Iulian Dumitrescu). În trena lor mai sunt liderii de la Galați și Vâlcea.

O primă variantă ar fi ca cel puțin unul din cei enumerați să își încerce norocul printr-o candidatură la funcția supremă în partid. Posibili candidați ar fi Iulian Dumitrescu, Ilie Bolojan sau Dan Motreanu... doar că nici unul din ei nu ar putea coaliza o zestre decisivă de electori și cel mai probabil dacă se va decide o astfel de candidatură atunci ea va fi doar pentru o poziționare ulterioară.

O a două variantă ar fi aceea a negocierii la pachet a delegaților filialelor de mai sus prin solicitarea de poziții cheie în viitoarea conducere a PNL... inclusiv funcția de sceretar general al partidului.

Există temeri că atât Tabăra Cîțu, cât și Tabăra Orban să încerce negocieri la bucată și să rupă din monolitul de mai sus. Sunt deja negocieri în curs și cel puțin jumătate șefii filialelor enumerate sunt suspecți de joc dublu.

O altă parte din baroni au și spus-o clar în partid. Dacă președintele Klaus Iohannis va da un semnal clar... atunci acel semnal va fi urmat instant

De menționat că cele 6 filiale enumerate mai sus controlează peste 20 la sută din delegații de la Congres și un eventual sprijin în bloc al uneia sau alteia din filiale ar putea înclina decisiv balanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.