Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul alimentar – Rusia cere ridicarea restricțiilor împotriva cerealelor și îngrășămintelor: anunț făcut de Kremlin

stiri.md
Dmitri Peskov

ONU ar trebui să ridice restricțiile „indirecte” impuse împotriva cerealelor și îngrășămintelor rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing. Oficialul a invocat „acordul alimentar” încheiat la Istanbul.

"În acest caz, ONU, așa cum am spus deja, ar trebui să îndeplinească partea care se referă la restricțiile indirecte care au fost impuse împotriva livrărilor rusești, adică împotriva aprovizionării cu cereale și îngrășăminte", a spus el, răspunzând la întrebarea dacă Kremlinul este mulțumit de rezultatele discuțiilor de la Istanbul, relatează Interfax. "Bineînțeles, s-a muncit foarte mult. Partea rusă a muncit mult. Să așteptăm să facem câteva evaluări ale eficienței funcționării mecanismelor care au fost create în conformitate cu aceste acorduri", a adăugat Peskov.

Pe 22 iulie, prim-vicepremierul  rusAndrei Belousov și secretarul general al ONU Antonio Guterres au semnat un memorandum de înțelegere privind exportul de produse agricole rusești pentru o perioadă de trei ani. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a numit principala sarcină a documentului semnat -- "asigurarea unei aprovizionări transparente și neîngrădite de alimente și îngrășăminte rusești, inclusiv materii prime pentru producția lor, către piețele mondiale".

În aceeași zi, reprezentanți ai Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU au semnat un acord privind exportul de produse agricole ucrainene din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.