Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul 'amazoanelor' în PNL: Ludovic Orban, acuzat că s-a folosit de Klaus Iohannis fără voia președintelui (surse)

PNL

O nouă sesiunea parlamentară aduce cu sine și o nouă competiție pentru funcții în interiorul grupurilor parlamentare. La PNL, bătălia pentru șefia grupului parlamentar de la Camera Deputaților se dă între Raluca Turcan, actualul lider de grup, și Adriana Săftoiu.

Potrivit unor surse din partid, Ludovic Orban, președintele PNL, o susține la șefia grupului deputaților liberali pe Raluca Turcan. Orban ar avea o datorie față de deputata de Sibiu, după ce aceasta l-a susținut în competiția internă pentru președinția PNL.

Vezi și: Florin Iordache, prima reacție la deciziile CCR pe legile justiției. Cum va proceda Comisia specială

Astfel, pentru a ajuta pe Turcan să câștige votul deputaților PNL, Ludovic Orban i-a contactat personal pe reprezentanții partidului în Camera Deputaților și le-a transmis că însuși președintele Klaus Iohannis o sprijină pe Raluca Turcan, precizează sursele din interiorul PNL.

În aceste condiții, pentru a evita un conflict cu Iohannis, Adriana Săftoiu a fost la un pas să se retragă din cursă. Înainte de un asemenea gest, Săftoiu a luat totuși legătura cu președintele, prin intemediul consilierilor de la Cotroceni, pentru a se asigura că Iohannis o susține pe Turcan. Potrivit surselor menționate, deputatei i s-a transmis de la Cotroceni că președintele nu se coboară la un asemenea nivel încât să se implice în luptele interne mărunte.

Adriana Săftoiu a renunțat astfel la intenția de a se retrage și a început să transmită colegilor deputați din PNL mesajul de la Cotroceni, acuzându-l astfel pe Ludovic Orban că a mințit.

Bătălia Turcan-Săftoiu va fi tranșată prin vot în forurile PNL. În cazul unui vot secret, Adriana Săftoiu ar putea avea prima șansă. În cazul unui vot la vedere, liberalii ar putea urma îndemnul lui Orban de a o realege pe Raluca Turcan.

Vezi și: Avertismentul specialiștilor despre pericolul din perne: Cat de des trebuie schimbate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.