Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul comercial dintre SUA și China atinge apogeul - Mutarea lui Donald Trump care va stârni furia Beijingului

sua china

Administrația Donald Trump intenționează să crească de la 10% la 25% nivelul noilor taxe vamale impuse în cazul unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, în încercarea de a forța Beijingul să ofere concesii comerciale, a declarat o sursă familiară cu planul autorităților SUA, conform Mediafax.

Președintele Donald Trump a anunțat pe 10 iulie că Administrația de la Washington va impune taxe vamale suplimentare de 10% asupra unor importuri din China, printre produsele vizate fiind alimente, aluminiu, oțel, produse chimice și bunuri de larg consum, informează agenția de știri Reuters.

Taxele vamale suplimentare vor putea fi impuse doar după o perioadă de consultare publică, iar propunerea de creștere a nivelului la 25% riscă să conducă la o escaladarea a disputei comerciale între cele mai mari două economii de pe glob.

Copiii de politicieni 'unși' în funcții de secretari de stat dau din casă - Cheia SUCCESULUI în carieră: materia genetică

Sursa, citată de agenția Bloomberg News, a adăugat că Administația Trump ar putea anunța această propunere chiar miercuri.

La începutul lunii iulie, Statele Unite au impus taxe vamale suplimentare de 25% pentru importuri din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Ca reacţie la taxele vamale impuse de Administraţia Donald Trump, Beijingul a anunțat că va introduce măsuri de retorsiune simetrice împotriva importurilor din Statele Unite.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relația cu China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.